Hur pitchar man en bok?

Någon som vet?

Funderar på att göra det på Kulturnatta - i morgon. Kabusa Böcker har öppet hus från klockan 19-22 och det är tidsbokning på plats, tänkte ta mig dit efter jobbet. Shit, bara jag skriver det här drar det i fingrarna av nervositet.

Någon som vet??? Hur gör man, vad ska jag säga? Jag har fem minuter på mig att pitcha och har aldrig pitchat i hela mitt liv, särskilt inte under tidspress. Det är knappt så jag kan stava till ordet. Stavas det så? Pitch/a?

Kommentarer

denise sa…
Jag haar inte en aning om hur man gör, men oh så spännande!
Du får försöka förmedla hur mycket DU tror på din bok, så ska nog dom göra det också.
Lycka till!
Kram
nene sa…
Jag pitchade mitt manus för dem innan jag skickade in och det var väldigt roligt och väldigt nervöst. Nu i efterhand så tror jag att jag borde ha sneglat på hur filmindustrin gör. Där är ett vanligt trick att man beskriver sitt manus som en korsning mellan flera andra filmer som man förväntar sig att den man pitchar för har sett. "Mitt manus är som en korsning mellan Dawn of the Dead och Four Rooms" skulle det ha varit om jag pitchade min tv-serieidé. Till exempel.

Jag håller tummarna för dig! Och kom ihåg att även om pitchningen inte går som du ville så är det ändå manus som avgör och du kan skicka i vilket fall när det är dags för manusinlämningsmånad.
Christin sa…
:D jag lånade faktiskt från filmindustrin, det var Marcus idé, men även något jag själv tänkt på. Min bok är i samma genre som Flickan från ovan av Alice Sebold, med stråk av Den hemliga historien av Donna Tartt vad gäller mitt fokus på en begränsad grupp karaktärer, att ta fram alla deras sidor och förändringar. Det var skitspännande! Roligt att ha gjort det. Ska skicka in så snart jag är klar (alltså inte behöva vänta tills manussluss) och de ska prioritera mitt manus bland de andra de blev intresserade av igår. Späääännnande...
nene sa…
Verkligen spännande! Jag fortsätter att hålla tummarna!