Frågelista!

Jag snor denna frågelista av Clara! Frågor är skojsigt, mycket skojsigt:

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?
Jag åkte upp till Stockholm för att skriva bokkontrakt med ett förlag, jag blev författare med allt vad det innebär, och jag blev egenföretagare (något jag som liten sa att jag aldrig ville bli, bredvid att aldrig vilja bo i lägenhet).

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Kristoffers kusin, tillika vår gode vän, Felix, samt min gymnasiekamrat, Nathalie.

Dog någon som stod dig nära?
Han stod mig inte särskilt nära i slutet, min morfar. Det var som om han följde med när mormor gick över för alla år sedan.

Vilka länder besökte du?
Inte ett enda. Fattar ni? Jag behöver semester!

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Finare ekonomi, och ett hus.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
20 oktober. Då skrev jag med Gilla Böcker. Mycket fint minne.

Vad var din största framgång 2011?
Allt handlar visst om mitt författarskap. Förlåt! Men det är min första framgång!

Största misstaget?
Hm. Hmmm... Jag VET inte. Jag ser inte på misstag som misstag, snarare någonting som i längden är nödvändigt. Misstaget kanske var att jag inte gjorde revolt på mitt sommarjobb utan lät cheferna behandla mig, och resten av personalen, som skit? Å andra sidan kanske det hade ställt till med problem för dem som faktiskt jobbar kvar där nu?

Bästa köpet?
Ett par örhängen och ett halsband, tänk, så mycket så lite kan göra för en varje dag...

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat. Både här hemma som på restaurang. Annars har jag levt väldigt snålt i år.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att de som var med på min systerson, Algots, namngivelse applåderade dikten jag hade skrivit till honom. Och så klart samtalet från förlaget, när Ada sa att hon hade gråtit åt Kaninhjärta, och att Anna hade suttit uppe och läst hela natten...

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
... I've got the mooove like Jagger, I've got the mooove like Jagger, I've got the mooooooooooooooooove like Jagger! Fy fan. Och De e fest nuuuuu, hos Mange Mange Mangeeee. De där grabbarna får jag god lust att tysta.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både ja och ja. I början av året stod jag utan jobb (jag sa upp mig från helvetesjobbet 2010 och är glad att min själ är hel igen), i mitten av året jobbade jag med ett väldigt gott gäng, i höst fick jag mitt nuvarande jobb (hemskt så jag hoppar omkring), i höst dog min morfar, i höst blev jag författare, i höst hade min mamma nästan cancer, i höst var jag på begravning, i höst åkte jag till Stockholm och förlaget, i höst blev jag egenföretagare och lite rikare än vanligt, i höst åkte min systerson akut ner till Halmstad med noll vita blodkroppar i kroppen. Och så vidare, i en fanatisk virvel av något som nästan borde vara fiktion, men som är verkliga livet.

Vad önskar du att du gjort mer?
Pratat med morfar. Och samtidigt inte. Vad gör man åt en människa som inte vill?

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt, och oroat mig.

Blev du kär i år?
Jag blev kär många gånger i år, i samma människa. Det är väl det som är riktig kärlek, antar jag. Det här året gifter vi oss, Kristoffer och jag!

Favoritprogram på TV?
Räknas Downtown Abbey?

Bästa boken du läste i år?
De är faktiskt tre stycken: Hungerspelen-trilogin

Största musikaliska upptäckten?
Hm. Hmmm... Jag VET inte.

Något du önskade dig och fick?
Ett författarskap!

Något du önskade dig och inte fick?
Förmodligen. Men sådant tänker jag inte på.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jobbade. Sedan tog Kristoffer med mig till en underbar restaurang i stan, Ottomania.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
De här frågorna är väldigt lika varandra... att morfar inte dog, att mamma slapp gå igenom allt det där, att Algot och Pernilla slapp ligga isolerade på Halmstads sjukhus, och så vidare.

Vad fick dig att må bra?
Kristoffer, och min familj, och Stugan.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Florence i Florence and the Machine. Duktig tjej.

Vem saknade du?
Mormor, titt som tätt, och min familj när vi inte hade fått ihop några dagar tillsammans på ett tag.

De bästa nya människorna du träffade?
Gänget på sommarjobbet! Det var fint, det.

Mest stolt över?
Min mamma.

Högsta önskan just nu?
Att alla dem jag älskar, och även jag själv, kan få återgå till det vanliga livet nu, att saker och ting faller på plats. Sedan önskar jag så klart att min bok blir läst och omtyckt av många, att den ger någonting fint till läsarna, kanske sätter ett frö eller två som förr eller senare blommar. Och att jag kan bli författare på heltid. Tänk, så fantastiskt det vore. Men det tar väl ytterligare sju år att förverkliga :)

Jag och Algots storasyster, Theya. Det finns dagar då jag längtar efter henne så bröstet värker.