Blog updates

Latest news & updates
Skrivande

Sena nätter

26 januari, 2012

Något av det häftigaste som finns med oss människor är hur vi kan ta bitar ur oss själva och skapa någonting av dem; musik, konst, texter, kläder – allt vi ser runt omkring oss är manifestationer av en annan människas själabitar. En gång i tiden var alltsammans, rentav husen vi bor i, vägarna vi går på, någonting inuti någon annan, en tanke, en fantasi. Kan vi göra såhär? Vi har förmågan att se saker, omforma dem inom oss, plocka ut och skapa, och göra det flyktiga verkligt.

Jag trivs så oerhört gott i ett kreativt, intellektuellt stimulerande hem, ett hem med stafflier, böcker, kladdiga koppar och fat, handskrivna lappar och pennor, tända ljusstakar och kringströdda måttband, tidningar, myströjor och äppelskråttar. Jag trivs så oerhört gott, själsligt och fysiskt, i ett hem som består av oss, hellre än ett hem som ständigt är rent, i ordning, jag är nog en bohem innerst inne! Och det bästa som finns, det är när vi sitter uppe till sent om nätterna, fullständigt uppslukade av våra projekt och medvetna om att vi har en ledig påföljande dag. Då dricker vi kaffe, lyssnar på radio eller jazz, rådfrågar varandra ibland, ropar till och får svar. Det är fint, det.

Följ och gilla:

2 comments

  1. Det låter verkligen helt underbart! Jag tänker på det ibland, att du och din blivande man verkar ha en mycket bra balans där hemma. Du skriver och skriver och han verkar pyssla på med sitt samtidigt. Vad härligt!

  2. Vi har en fin balans, absolut 🙂 det är riktigt gott.

Write a Comment