Månad: april 2012

Fågelbarn, Förlag

Fina Ada

30 april, 2012

om att vara förläggare.
Hon och Anna är sådana människor som man bara inte kan krama en gång, utan en gång till, liksom extra. Vi fick oss en liten pratstund per telefon när jag åkte spårvagn hem alldeles nyss, och hon hade roligheter att berätta, det rör sig i kulisserna, som alltid i denna bransch.

Nej, jag får allt hålla tyst om det ett tag till.

Missa nu inte detta! Det är urmysigt. Och vi tänker gå dit. Då kanske vi ses där?

Härlig valborg på er!!

(Två dagar ledig=BOKTVÅSKRIV!!)

Följ och gilla:
Fågelbarn, Skrivande

Skrivabstinens

29 april, 2012

Det har blivit ett behov, skrivandet, ett beroende, säkert något ni som skriver känner igen. Man passerar en gräns till slut och den är way back för mig. Jag tänkte vila den här helgen, umgås med päronen, ta turer med bilen, och ändå drar det i armarna och händerna, liksom krampar, och tankarna går i spinn och trasslar in sig i varandra, det där måste jag ändra och håller verkligen historien och om jag tar bort den karaktären och låter den andra ta den rollen, vad händer då?

Jag tror det är dags att jag börjar prioritera bok två. Och försakar annat. Tyvärr. Därför ska jag lobba för att vi åker hem i tid idag, så jag kan isolera mig.

Ack, denna skaparångest. Och skrivardröm.

Följ och gilla:
Kaninhjärta

Goda människa

28 april, 2012

Så läser jag detta och skuttar runt här i Stugan som en kalv. Det är gott med goda människor, de värmer även på håll, så långt som bortifrån England.

Följ och gilla:
Kaninhjärta

Nu gör jag helg

27 april, 2012
… av denna fabulösa vecka. Det blir Stugan med Kristoffer, mor och far, det blir loppisrunda, skoshopping och lunch på Laxrökeriet, det blir förmodligen påhälsning här, och varför inte här?
Och ni vet vad den där blicken betyder, va? Läääs … läääs … or I will haunt you down.
Följ och gilla:
Intervjuer & recensioner, Kaninhjärta, Läsare

Fan-mail, och recensioner

26 april, 2012

Jag har fått lite fin fan-mail på brevlådan. Eller ja, brevinkastet! Det ena var från Kristoffers faster, Ingelis, som ville gratulera till boken och tipsa mig om sitt skolspöke, som ju kan bli en karaktär i någon kommande bok. Spöket huserar fritt i den gamla skolan Ingelis numer driver som hunddagis. Mhm, ja-a, intressant är det allt.
Det andra kortet var från en bekant till mamma, Lena Brorsson Alminger, varsamt tillverkat, personligt och fint!
Stort tack till er båda!

Sedan ställde Helena/Lovable en fråga: Jag som novis trodde det var i princip omöjligt att få recensioner i så stora dagstidningar så snabbt. Hur går det till egentligen?

Hur recensionen i Göteborgs-Posten gick till har jag ingen aning om, faktiskt. Jag trodde Kristoffer skojade först, när han kikade in på mig där jag låg och sov och sa att jag inte behövde ”oroa mig för recensionerna idag”, och sedan, när jag läst recensionen i tidningen ett par gånger, blev den 23 april 2012 en av de finaste dagarna i mitt liv.
Som jag förstått det skickas recensionsexemplar av böcker ganska friskt till en massa olika ställen, som tidningar, radio, bokbloggar, kanske också tv? Vi snackar massor av böcker. Sedan sätts ett recensionsdatum, och bokbloggarna brukar hålla detta bra. Övriga ställen, not so much. Som debutant bör man ha som inställning att tidningar, radio och tv recenserar på sikt, det kan ta veckor, månader! Och somliga recenserar inte alls.
Därför får jag en känsla av att recensionen i Göteborgs-Posten var, till stor del, ren skär tur. Cecilia Nelson var rätt person att läsa boken, det märktes att hon förstod vad jag ville ha sagt, och på den vägen är det.

Följ och gilla:
Skrivande

10 timmar

25 april, 2012

… lång var min arbetsdag. Och hela magen och bröstet är fulla av skriv, men hjärnan är för trött och kan inte forma orden. Typiskt.

Följ och gilla:
Fågelbarn

Temalåt

Sen, i en inte alltför avlägsen framtid, hoppas jag detta kan få bli soundtrack till filmatiseringen av bok två. Jag sa sen. Och drömma får man.

Följ och gilla:
Intervjuer & recensioner, Kaninhjärta

Hände det där?

24 april, 2012

Eller drömde jag allt?

Nu, efter lång förkylning, släppfest, finrecensioner och massa värmande gratulationer från er ska jag tillbaka till brödjobbet, och dyka rakt in i en inventering. Med all den här energin lär det på ordning på torpet. Jag är laddad!

Det viskas om en recension i SvD idag. Jag återkommer med länk om ni inte hinner hitta den själva innan jag blir hemma ikväll.

Kram!

C


Sjuk, och skrivklädd i den tidstypiska kulturkoftan (den räcker till knäna med knäppning fram).

Uppdatering: här kan man läsa recensionen i SvD.
Följ och gilla:
Intervjuer & recensioner, Kaninhjärta

Recensionsdag

Jag var kvar i drömmen när Kristoffer kikade in på mig, och det var något i hans ansikte, det syntes ett tillbakahållet leende. Och sen sa han ”du behöver nog inte oroa dig för recensionerna idag”.

Göteborgs-Posten har recenserat, på recensionsdag, OCH VILKEN RECENSION SEN, HERREGUD. De första jag ringde var Ada och Anna, och sen skuttade jag runt på ryamattan i bara nattlinnet, och nu är jag mitt uppi ett ringmaraton till alla jag känner för när någon som Cecilia Nelson, på en av Västsveriges största tidningar, skriver ”man blir omedelbart indragen i denna mörka skildring av beroende, maktbegär och en förtvivlan som fräter sönder varje sund mänsklig begränsning” och ”hon har tagit väldigt mycket i båten, debutanten Christin Ljungqvist; en psykologiskt borrande barndomsskildring som samtidigt är en kriminalhistoria och som om detta inte vore nog, skräckgenrens arsenal av galenskap, besatthet och budskap från andra sidan. Med gapande mun sitter jag och ser hur hon ror allt iland. Till synes utan ansträngning”, kan man inte sitta still!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

… länk kommer, när de väl har lagt upp recensionen på nätet. Vill ni läsa innan det får ni leta fram papperstidningen! 🙂

Följ och gilla:
Förlag, Kaninhjärta, Läsare

Dagen efter dagen efter

Nu har jag varit en tur ute i Vallda och hälsat på mor och far. Far var mest nere i hamnen och grejade och filurade med båten som snart ska i, och mor traskade runt i myskläder, och ibland i blåställ, så vi kunde gå ut och påta i trädgården och prata och prata och prata (och tjuvlyssna på grannarna, som visst hade grillkväll).

Och jag har samlat mig, denna dag efter dagen efter, och jag vill säga tack till er alla.

Tack till gänget från Akademibokhandeln (bland annat Emma), för era åsikter kring boken och det goda samtalet, det var fantastiskt att få träffa er!!!

Tack till alla fina bokbloggare som kom och gjorde mig alldeles varm om hjärtat (och yr av fina ord); Bibliotekskatten, Pocketlover, … och dagarna går, Marias bokliv. Missar jag någon nu? Jag nallar lite bilder från er också, tack, eller förlåt! 🙂

Tack till Christine med E för din hjälp med Kaninhjärta, och ditt engagemang, och din glöd, jag är så tacksam och liksom uppfylld av allt fint du sa om min bok!!

Tack till Jessica Schiefauer för att du kom och gjorde mig smått starstrucked! Haha …

Tack till vänner och familj för all er kärlek, jag svämmar över!

Och, ett STORT TACK till Ada Wester och Anna Danielsson Levin för att ni gav mig chansen, och det när jag mest av allt behövde den. Det här betyder så mycket, innebär så mycket, för mig och för dem jag har nära. Genom allt det mörka som varit det senaste har detta blivit ett ljus, och jag hämtar kraft ur det, och i fredags när ni sa så fina saker om boken och om mig, kunde inte bara jag utan även mina nära hämta kraft och känna sig delaktiga, och det var det finaste, jag känner mig så tacksam!
Jag är stolt över att få tillhöra er författarkrets. Gilla Böcker står för det genuina, era hjärtan syns i allt ni gör, och det tror jag människor känner.
Stor kram, och massor av kärlek,

ChristinDet var här vi var!
Och såhär såg jag ut, med samma, lite luddiga, leende hela kvällen.Det vill säga, då jag inte koncentrerade mig.Fina bokbloggare!Ada och Anna höll ett jättefint tal som gjorde alla lite tårögda.
Och jag fick en jättefin blomma, och massa kramar!

 


Jag signerade böcker på löpande band.Sen var det jag, vännerna och förlaget kvar den sista stunden. Mysigt.… och som det pratades, och skrattades.
Följ och gilla:
Förlag, Kaninhjärta, Läsare

Släppfesten …

21 april, 2012

… var så fin. Och där tog orden slut, det är för mycket känslor på något sätt, för mycket glädje. Jag har hittat en bild på FB som Ida tog, jag lånar in den här i väntan på fler, och då kanske jag vet vad jag ska säga mer än TACK, Ada & Anna, och alla ni fina, fina som var där. Vi hade ju roligt.

Alla bokbloggare som var där, ni får hemskt gärna
 lämna kommentarer så jag kan länka till er! Och kanske också
sno lite bilder … hehe 🙂
Följ och gilla:
Kaninhjärta

Tidningsintervju

20 april, 2012

… check!
Rolig erfarenhet.

Nu ska jag sminka mig för första gången på fyra dagar, och gå utomhus, för första gången på fyra dagar, och se hur det går. Det får vara färdigsjukat nu.

Här kommer jag.

Se upp.

Följ och gilla:
Kaninhjärta, Läsare

Dan före dopparedan

19 april, 2012

… och jag är så glad för att kunna säga, att jag vet hur jag ska gå klädd, och skodd. Två oerhört viktiga saker. Oerhört, oerhört viktiga.

Jag börjar också bli nervös, liksom fundersam. Tänk om, hur, när, vem? Och vad har jag gett mig in på? Jag vet, det kommer bli jättetrevligt, det här är typiskt mig inför alla fester jag håller i, kanske ett litet kontrollfreak inom mig. Men jag oroar mig alltid för att mina gäster inte ska ha roligt. Så se till att ha roligt nu, allihop, ja?

Tänkte se om förkylningen släppt greppet om hjärnan idag, och pröva att skriva lite. Är redan uppe i cirka 80 sidor av bok två, blev lite förvånad när jag såg det igår. Hoppsan? Och jag har en fin känsla, en god, och mer än så vågar jag inte säga. Man vill ju inte tappa sin zsa zsa zsu.

Följ och gilla:
Kaninhjärta, Skrivande

Note to self:

16 april, 2012

SLUTA GOOGLA DIG SJÄLV.

Okej. Där satt den. Jag måste sluta, det blir bara värre, liksom mer och mer att läsa, och då menar jag inte om mig själv utan om Kaninhjärta. Små kommentarer här och där av människor som fått förhandsläsa och inte verkar gilla alls, och sedan små kommentarer här och där av människor som verkar gilla, absolut, och det har ju ett sådant konstigt viktsystem, beröm och kritik, för en liten ärta till kritiker kan väga lika mycket som tre berömmare inuti oss, och särskilt inuti konstnärer (vi är ju så fragila), och därav är det egentligen kört. Så jag måste sluta googla mig själv. Jag gör mig illa.

Och då blir det ingen uppföljare.

Följ och gilla: