… med att välja lagom långt stycke ur Kaninhjärta att läsa upp på släppfesten är överhängande. Det finns saker att ta hänsyn till:

  1. mina kära vänner och gästers tålamod
  2. min egen scenskräck
  3. faktum att de flesta inte kommer att ha läst boken än, och därför inte vet så mycket.

Alltså måste jag hitta ett stycke som är lagom på alla de sätt, och som inte spretar utan summerar, så alla fattar, och ju mer jag letar, ju mer jag föreställer mig den lilla scenen på Kontiki och alla ansikten nedanför, och mikrofonen (som jag säkert kommer dunsa i och skapa rundgång), desto mer nervös blir jag. Så provläser jag högt och snubblar på orden och undrar litegrann vad jag gett mig in på.

Jag vet, jag är starkare än jag ser ut (och tror). Det kommer gå fint, det här.

Försökskanin nummer 1: Kristoffer. Han har nämligen inte läst än. Böcker fungerar som sömnpiller för honom. Massa kaffe, sen ska han få högläsning!

Följ och gilla: