Så var det dagsPRESSMEDDELANDE 2012 04 03Kaninhjärta

KANINHJÄRTA
Christin Ljungqvist
Roman 15+, danskt band, 280 s.
ISBN 978-91-86634-20-9
Utk. april 2012
Recensionsdag 23 april

 
Releasefest 20 april i Göteborg
(för mer information kontakta anna@gillabocker.se)

 
Nyhet! Stockholm Text www.stockholmtext.com ger ut Kaninhjärta som e-bok i engelsk översättning, för distribution på den engelsktalande e-boksmarknaden, med planerad lansering hösten 2012.


EN HÄLSNING FRÅN ANDRA SIDAN
Christin Ljungqvist debuterar med en gastkramande hälsning från andra sidan, som genremässigt möter såväl Jessica Schiefauer som John Ajvide Lindqvist. Kaninhjärta är en gripande skildring av en hjärtskärande syskonrelation, och samtidigt en psykologisk kriminalhistoria. Om livet och döden, och skiktet där emellan.

Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. Sedan de var små har de sett sådant som andra inte ser, känt sådant som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.
    Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppens hjälp närmar sig Mary och Anne ett svar.
    De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande åtskilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd för att Mary ska ta livet av sig.

Foto: Ola KjelbyeChristin Ljungqvist är född 1983 i Vallda, utanför Kungsbacka, och bor idag i Göteborg. Hon arbetar i butik och har gått kurser i både skrivande och medial träning. Kaninhjärta är hennes debutroman.


”Hennes drömska och associativa berättarspråk utgör en perfekt kontrast till tvillingflickornas skenande ångest. Rent språkligt är författaren sofistikerad och lågmäld. /.../ Rent genremässigt har Kaninhjärta en hel del gemensamt med andra samtida så som Jessica Schiefauers Pojkarna (2011) och även John Ajvide Lindqvists Lilla Stjärna (2010).”
Emelie Ljungberg, BTJ

”Christin Ljungqvist skriver som om hon var född att göra det. I Kaninhjärta flätar hon skönhet och råhet till något säreget, fängslande och mörkt. En skimrande begåvad debutroman, för såväl unga som vuxna läsare.”
Amanda Hellberg, författare

”Spännande rakt igenom. Eftertänksamt otäck. Försiktigt, men obevekligt grym. En knivsudd verklig skräck. En fernissa av romantiserad depression. Och en kalldusch av mänsklig misär.”
Anders Björkelid, författare


För mer information, pressbilder och recensionsexemplar:
Anna Danielsson Levin
anna@gillabocker.se
+46(0)709 94 21 60
www.gillabocker.seGilla Böcker AB
Lövholmsgränd 12
SE-117 43 Stockholm
Ada Wester
ada@gillabocker.se
+46(0)736 70 37 47
Anna Danielsson Levin
anna@gillabocker.se
+46(0)709 94 21 60

Kommentarer

Lovable sa…
Vilka fantastiska kommentarer Christin! Nyper du dig eller har det sjunkit in, detta stora? Jag skulle verkligen vilja komma på releasen men kan typiskt nog inte det datumet! Jag ser fram emot att läsa allt om hur det gick och framför allt längtar jag efter att få läsa din bok! Stora kramar och grattis än en gång! Helena
Christin sa…
Så synd att du inte kan komma! Men det är mycket nu under våren, ska ringa min farmor idag o se om hon inte hunnit boka upp 20 april redan :) stort tack för all din pepp, du är så rar! Kram på dig!