Månad: december 2012

Årssummering

Mitt 2012

30 december, 2012

Det här var året då jag debuterade med bok och tillhörande fest.Ada Wester, jag och Anna Danielsson Levin.


Det här var året då jag signerade mina första böcker och träffade mina första läsare.

Massor av bokbloggare! Urgulliga tjejer.

Det här var året då jag lärde mig hur man, egentligen, poserar inuti en rhododendronbuske:

Foto: Ola Kjelbye

Det här var året då jag chockerades av vad som stod i tidningen.

Recension i Göteborgs-Posten

 

Det här var året då vi begravde morfar ungefär samtidigt som allt det här. Det var också året då mamma fick ett illavarslande besked, opererades och sedan friskförklarades. Alltså var det här året då jag många gånger kände mig kluven inuti.

Min familj – världens finaste.Det här var året då jag och Kristoffer smet ner till stugan så snart vi hann. Där nere finns tiden. Och orken. Att vissa stunder orka.

Jag framför brasan på den luddiga mattan.Det här var året då jag blev intervjuad de allra första gångerna.
 
Kungsbacka-Nytt

 
Det här var året då jag och Lina Arvidsson träffades en hel del. Som när vi signerade tillsammans nere i Laholms Bokhandel. En riktigt mysig kväll!
 
Lina Arvidsson och jag.
 
Det här var året då jag poppade upp på Laholms Bokhandel en oplanerad gång, också. Mitt under deras bokcirkelkväll – wooopa!
 
Jag och Diana, en av bokhandelns ägare.
Det här var året då jag blev Kristoffers fru.
 
Vi på ett slags brunnslock.

Det här var året då jag var på bokmässan i Göteborg i egenskap av författare. Cirkus! Carnevale! Caramba!

Eller som jag beskrev det i sista inlägget i september:

Vilken intensiv tid i mitt liv! Vilket intensivt år … den här helgen har jag lärt mig vad bokmässan är och inte är, och det har varit toppar och dalar. Detta att träffa förlaget, att umgås med författarkollegor, att lära sig hur mässan är grundad, hur snacket går, och att avsluta kvällen med förlagsmiddag och sedan Park, det har varit jätteroligt! Första kvällen på Park kände jag mig väldigt malplacerad, jag tittade på alla blankpolerade kändisar och undrade vad jag gjorde där. Igår, som var andra gången, satt jag, Ada, Anna och Anna vid ett bord och drack skumpa, och det var något av det trevligaste med hela mässan. Vi fnissade och skojade och skrattade, underbart.

Jag, Ada Wester och Amanda Hellberg.

Det här var året då jag och Kristoffer äntligen gav oss av på resa.

Det här var året då jag, igen och äntligen, fick jobb på en boklåda över jul! (!!)

Akademibokhandeln på Frölunda Torg.

Det här var året då Kaninhjärta antogs av det danska förlaget Rosinante&Co. Utgivningsplan är inte klar än. Men säkert någon gång under nästa år.

Det här var året då Fågelbarn antogs och en stor, stor oro plockades ur mig (det här var alltså året då det bekräftades: jag ÄR författare nu. Och inte bara en onehitwonder).

 

Då var det alltså dags. Adjö, stormåret 2012. Hej, kalasåret 2013! Jag fyller 30, mamma fyller 50. Utöver Fågelbarn kommer också mitt tredje systerbarn till världen. Kristoffer är min man och det känns oerhört fint och viktigt. Dessutom har jag på känn att sommaren kommer bli lång och varm. Himmelsblå och salt som en krabba. Jag tror jag kommer vara ledig också. Jag tror jag kommer behöva vara ledig.


Och, som en liten bonus: jag TROR jag precis avslutade manus till bok tre. Mhm. Det ni.

Gott nytt år, alla mina fina läsare!
Vi hörs, vi ses.
 
Shit … att fylla 30. Det kommer verkligen inte förändra mig ett uns.
Följ och gilla:
Förlag

Mitt förlag

20 december, 2012

… önskar God Jul & Gott Nytt År. Toknissar.

 
 
Gilla Böcker går på julledighet, och ser fram emot bokåret 2013!
 

Först ut på Gilla Böckers vårlista är Annakarin Thorburn som debuterar med
romanen Jag biter i
apelsiner
. Strax därefter släpps pocketutgåvan av den omtalade Wallflower (The Perks of Being a
Wallflower
). Romandebuter och uppföljare, pocketutgivning och en
pekbok, se hela vårlistan här>>
Följ och gilla:
Fågelbarn, Förlag

Vad händer?

17 december, 2012

Det är dags för en liten summering. Julyran är igång, dagarna rinner, jag får knappt grepp om dem och snart är julafton här. Sedan nyår. Slutet av året 2012.

Vi börjar med det närmaste: Fågelbarn. Eftersom det är jul- och vintertider snorar alla, eller kräks. Folk är sjuka, helt enkelt, och därmed har redigeringsarbetet av boken skjutits fram till januari. På ett sätt är det skönt. Det var längesedan jag jobbade såhär hårt på ett brödjobb (det är skitkul!) och jag är bra trött om kvällarna. Inte mycket skrivjobb blir gjort nu, inte! Januari, alltså.

Det pratas om att jag ska få en ny redaktör. En Göteborgsbaserad! Jag är fundersam, men förlaget gillar henne massor och därför ska jag nog också gilla henne. Det är väl det där med att byta redaktör som är jobbigt. Samspelet, känslan. Inte redaktörerna i sig. Jag och nya redaktören ska i sådana fall gå på vår andra dejt i januari. Vår första dejt var tydligen redan avklarad. Jag mötte henne en gång, för ett par år sedan nu, när jag pitchade mitt dåvarande manus. Det bör väl nämnas att det inte var Kaninhjärta.
Sedan är det från henne jag kommer få första redigeringsomgången. Jag är spänd.

Tredje manus, som är så grönt att förlaget inte sett det än, är snart, snart färdigskrivet. En författare måste skriva! Det blir som klåda i kroppen på mig annars. Får jag för mig att försöka ”vila hjärnan” blir jag outhärdlig. Som med allt annat handlar det om att hitta en skrivbalans i livet. Att leva och skriva, samtidigt. Jag hoppas att manus tre, om det blir bok, blir en stark kärleksberättelse. Det har varit min intention. Så får vi se, om det blir bok, om ni gillar.

Jag har skaffat nya visitkort. De ser ut såhär:

Ser ni pippin? Hanna-vibbar! Dessa kommer ni som möter mig att bli påtvingade. Där står egentligen vad ni redan vet, min hemsida och mail-adress. Men ändå. Dessutom tänkte jag ta med ett gäng till min föreläsning på Aranäs gymnasium i januari. Och påtvinga eleverna!

Jag tänkte tipsa om det här, också. Läste om det i tidningen i morse. Riktigt fina, ju! Jag skulle vilja ha alla fyra.

Det var en lätt summering av vad som händer och har hänt det senaste. En tyngre kommer i slutet av året.

Annars, kära läsare, kära vänner, kommer jag dra mig tillbaka. Det blir jobb resten av veckan utom torsdag och fredag, då det blir spring på staden med Charlotte, sedan tvättid. På julafton jobbar jag till klockan två, sedan bär det av hem till älskade Vallda. Under mellandagarna jobbar jag sporadiskt och till nyår kör vi upp mot Stockholm. Japp, ni läste rätt. Jag sviker väst i år. Men bara några dygn.

Stor kram till er alla! En riktigt god jul, ett riktigt gott nytt år. Det absolut viktigaste är våra människor.

Följ och gilla:
Författarskap, Läsare

Kära läsare!

Jag fick höra att ett par kunder varit inne i butiken här på Frölunda Torg just den dag då jag inte jobbade, och ville få ett par Kaninhjärta signerade. Om ni läser detta, samt till alla er andra: jag jobbar alla dagar utom torsdag och fredag denna vecka. Alltså inklusive helgen, och julafton fram till kl. 14.

Det är julyra här och tokmycket människor, men jag har absolut tid att signera och dedikera!

Nu ska jag ut i vimlet igen …

Följ och gilla:
Författarskap

Frölunda Torg

15 december, 2012

Idag är jag här! Det är Christer i P3 också. Kom hit! Jag jobba dock, men signerar så klart om ni handlar av mig.

Tjofräs i julyran!

Följ och gilla:
Fågelbarn

Ett litet smygsläpp

14 december, 2012

… innan vi tar helg. Mer info läggs upp på www.gillabocker.se kommande vecka. Men ni har säkert redan sett det: omslaget till Fågelbarn. Så pass klart att det kan släppas och spridas. Så varsågoda och sprid!

Me love. Very, very much.

 
Text från förlaget: 

I Christin Ljungqvists andra roman för unga vuxna får Hanna, en av bikaraktärerna från debuten Kaninhjärta, huvudrollen i ett suggestivt thrillerdrama.

Det var där promenadstråkets lyktstolpar stod för långt isär och ett mörker uppstod mellan dem, bara en bit framför henne, som Jens först var en skugga, en reva i väven eller en blind fläck. Så flimrade hans ansikte, liksom blekt, och under honom, där hans fötter borde ha varit och bundit honom till jorden, fanns bara luft. Det svarta strålade ur honom, det trevade efter henne, trevade in.

Från början hade Hanna två bröder. Samuel dog när hon var liten, ramlade från en klippa. Eller var det Jens som knuffade honom? Det är så Hanna minns det. Nu är Jens också död. Körde rakt in i en lastbil, för bromsarna var dåliga. Och Hanna visste att det skulle hända, kanske kunde hon ha stoppat det. Är det därför han stannat kvar, för att hämnas?

Följ och gilla:
Skrivande

Jag läser

12 december, 2012

… och älskar. Väldigt, väldigt mycket. Den här mäter sig med Den hemliga historien. Det här är, utan tvekan, en av mitt livs stora läsningar. Jag har yttepyttelite kvar nu. Usch. Vad gör jag sen, när den tar slut?!

Följ och gilla:
Förlag, Kaninhjärta

Det är dags

11 december, 2012

… att börja minnas, från början. Det här året har gått fort. Mycket fort. Så vi plockar en bit minne från 2011 som på något vis trillat ur bloggen (?), för att grunda lite: resan upp till Stockholm, och Gilla Böcker. Jag låter bilderna själva tala …


 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Följ och gilla:
Familj & vänner

Fem heldagar

5 december, 2012

… ledigt för över. Eller föröver? Jag har bytt lite tider och jobbar julafton till klockan 14 istället. Det blev bäst så. Eftersom jag fyller år till helgen. Och tänkte baka cupcakes och ha kalas. Innan dess tänkte jag skriva. Massor.
Därför blir bloggen lite tyst i veckan.

Tänk, att man satt och skrev vid sådana här förr i världen. Våra dundermaskiners förfader.
Följ och gilla: