Kollega: Annakarin Thorburn!


 
PRESSMEDDELANDE 2013 01 08
 
 
 
Jag biter i apelsiner
 
Annakarin Thorburn
Roman
Flexband, 240 s.
ISBN 978-91-86634-32-2
Utk. januari 2013
Recensionsdag 30 januari
 
Utkommer även som e-bok
DEBUT OM LUST OCH SVEK
Översättaren Annakarin Thorburn debuterar med ett relationsdrama om en ung kvinna som slits mellan två män och samtidigt bär barndomens stora sorg – sin mammas svek.
 
Tillsammans med Ödlan går allt fort, fort, och hon är alltid ett steg efter. Han kommer hem med kinamat och färg i håret, och biter i hennes läppar. Och sen försvinner han igen, ut i natten. Men hon älskar honom. Så en dag träffar hon Lo, på biblioteket. När hon frågar om han vill ta en kopp kaffe växer hallon på hans hals, och hon tänker att hon skulle vilja smaka.
 
Jag biter i apelsiner är ett relationsdrama om lust och svek, om längtan efter kärlek och bekräftelse, och allt vi är beredda att offra för att känna oss sedda, utvalda, älskade. Med ett språk som ömsom blommar, ömsom blottlägger, och en doft av sydligare breddgrader undersöker Annakarin Thorburn de krafter som driver oss. Ett triangeldrama utvecklar sig och huvudrollsinnehavaren, den unga kvinnan, förflyttas tillbaka till barndomen, då hennes mamma en dag klev ut genom dörren för att aldrig återvända.
 
Annakarin Thorburn är född 1980 i Stockholm, där hon också bor idag. Hon är skönlitterär översättare från spanska och skriver kontinuerligt för tidskriften Karavan. Hon är halvspansk, har bott i Spanien, Argentina och Frankrike, och undervisar i brasiliansk pardans. Jag biter i apelsiner är Annakarin Thorburns debutroman.
 
Annakarin Thorburn
Foto: Nora Bencivenni
 
För mer information, pressbilder och recensionsexemplar:
Anna Danielsson Levin
anna@gillabocker.se
+46(0)709 94 21 60
www.gillabocker.se
 
 
 
 
Gilla Böcker AB
Lövholmsgränd 12
SE-117 43 Stockholm
Ada Wester
ada@gillabocker.se
+46(0)736 70 37 47
Anna Danielsson Levin
anna@gillabocker.se
+46(0)709 94 21 60
 

Kommentarer