Månad: februari 2013

Fågelbarn, Litteraturevenemang

Det funkar

28 februari, 2013

Det funkar att ta paus från bloggen – lusten återvänder. Sedan gör solen sitt. Vi har haft underbara dagar det senaste, visst har vi? Jag tror jag ska tidigarelägga min återkomst till nästa torsdag. Då kommer jag blogga stadigt igen. Varför just torsdag, undrar ni? Well, på torsdag får ni veta. Dagen då något nytt och jäkligt spännande tar vid.

Okej. Mer info!

  • jag hade INGA HÅL (= tandläkarbesök)
  • tågbiljetterna till LitteraLund bokade, nu känns det i magen
  • möjligt att något roligt händer helgen 15-17 mars här i Göteborg, för alla Christin Ljungqvist-fans! Detaljer kommer …
  • 20 mars är jag i Stockholm hos Gilla Böcker! Detaljer kommer …
  • nästa vecka finns stor chans att Fågelbarn kommer från tryckeriet
  • jag läser Agaat (Marlene Van Niekerk) och gillar väldigt
  • och, ja, kommande torsdag, jag kan ju avslöja detta: jag kommer börja blogga någon annanstans, också, någon annanstans där jag syns MER

Snart kommer våren på riktigt. Jag längtar.

Följ och gilla:
Författarskap, Kaninhjärta

Bokrea – mer info!

26 februari, 2013
 
Yes. It’s me. Jag jobbar bokrea på Akademibokhandeln/Frölunda Torg, start idag. Dessvärre finns ingen av mina böcker till försäljning, men köper ni andra böcker på rean, och har med er ett eget ex av Kaninhjärta, ska jag allt kunna signera.
 
Följ och gilla:
Kaninhjärta

Kaninhjärta på rea

25 februari, 2013

Lite info (tack, Diana!): Kaninhjärta kommer att finnas på några av butikernas bokreor, men inte på bland annat Akademibokhandelns. På nätrean finns den också, exempelvis adlibris och bokus.

Sedan kommer den i pocketformat i slutet på mars, arriba!

Följ och gilla:
Fågelbarn, Rävsång

Skrivpaus

18 februari, 2013

Jag är urladdad. Det är det precisa ordet för läget just nu. Jag skulle inte tacka nej till en solresa, liksom. Dessutom googlar jag mig själv lite för mycket, och är ganska skraj för hur Fågelbarn ska mottas. Så jag tar mig en skrivpaus och fokuserar på bok tre, förkovrar mig, så hörs vi igen 18 mars.

Stor kram till er!

 
Så himla vacker musik. Undrar just vad det är för någon?
Följ och gilla:
Rävsång

När boken trycks

14 februari, 2013

… kan det kännas ganska tomt. En befriande tid, men en av många väntor i detta yrke, och då är det bra om man har en älskling, och två mycket älskliga vänner, att gå på kinakrog och äta pekinganka med.

Jag, i skrivmundering = morgonrock.

Sedan sitter jag så klart inte sysslolös. Jag skriver på bok tre. Ganska tungt att fortsätta när man gjort en dum paus vid sida 89, och nu ska fortsätta. Fick verkligen klämma ur mig nästa kapitel, och hoppas att det duger. Nästa kapitel igen blir lättare att skriva, och nästa igen blir ännu lättare, och nästa, och nästa, to the beautiful end.

Följ och gilla:
Kaninhjärta

Grubblare

13 februari, 2013

Ibland önskar jag att jag kunde slå av hjärnan. Det går, jag vet, men då måste man träna yoga varje dag och grejen är att jag känt olust till träning det senaste, ryslig olust. Jag blir sådan. Omges jag av för många hurtbullar som närmast är beroende av träningskickar blir jag motvals. Våga vägra träna, liksom. Alla jäkla måsten … så, det här med att grubbla, det är ju bra att man tänker efter lite på det man behöver fixa. Det är viktigt att fundera på problem med syftet att lösa dem. Sedan, när man kommer till den punkt där man vänder om och tänker igenom samma grej, om och om igen, då löser man inte längre problem, då grubblar man. Och det är då man bör sluta.

Så, jag ska sluta nu. På riktigt. Kanske börjar jag träna yoga, också. Egentligen skulle jag vilja träna något roligare. Har någon av er prövat zumba? Är det löjligt, eller skoj?

 
 
För att göra det här inlägget lite mer litterärt petar jag in en recension av Kaninhjärta. Alltid lika roligt att få så fina rosningar.
Följ och gilla:
Fågelbarn, Kaninhjärta

Idag

12 februari, 2013

… går Fågelbarn till tryck.

Det känns SÅ underbart lättande. Nu är vi klara! Inget mer pillande, inget mer fnulande. It’s done, it’s ready, manuset är satt och skickas till tryck, och kommer färdigt om X antal veckor. Och sedan, den 25 mars, får ni veta precis vem Hanna är …

Jag borde väl varna er: det är ingen flortunn, ljus, lättsam historia, det här. Men jag tror den kommer beröra, eller röra upp, precis som Kaninhjärta gjorde.

Följ och gilla:
Fågelbarn, Författarskap

Ibland är google inget vidare

5 februari, 2013

… för jag lyckades ju missa det här.

Roligt!

I övrigt rör det på sig i kulisserna. Det YR! Massor, massor av roligt händer, bland annat något som startar kring släppet av Fågelbarn, och något annat, som har med Fågelbarn att göra, en liten överraskning bland bokens sidor …

Lot’s and lot’s of good, good shit! Jag är so happy, SO happy. Eller, jag menar, jag är SÅ glad.

Följ och gilla:
Skrivande

Helt obemärkt

3 februari, 2013

… har jag seglat över 1000 inlägg, nu uppe i 1002! Känns stort. Nästan episkt. Undrar just om vi har någon skumpa hemma?

Följ och gilla:
Kaninhjärta, Litteraturevenemang

Skit, också

2 februari, 2013

Det blev inget pris den här gången heller. I feel so sad right now, SO sad.

Det känns, på något sätt, som att Kaninhjärta inte hittat alla sina läsare än, och jag tänker, ett pris hade verkligen hjälpt.

SO sad.

Uppdatering: inser just, när jag läser det här inlägget i efterhand, att min ton inte riktigt går igenom. Brukar ju vara så i skrift. Värst är när man försöker vara ironisk. Jag är inte SO sad som i JÄTTELEDSEN, utan SO sad som i, tja, Pluto i Disney? Ledsen i en bråkdels sekund, sedan fjantglad igen.
Såhär kan vi säga: när jag är ledsen på riktigt? Då kommer jag skriva det på svenska, och jag kommer vara väldigt utförlig.

Följ och gilla:
Fågelbarn, Kaninhjärta, Litteraturevenemang

Roligt

… att hela 87 personer hittade hit igår för en liten spin-offläsning på Kaninhjärta! Tack, hörni!

Jag döpte novellen till 999 efter Kents förnämliga låt, och har lagt den som en stadigvarande sida i menyn. Man kan göra som en av mina läsare; printa ut den och stoppa längst bak i boken. Tyckte jag var en fin idé.

I helgen jobbar jag, och hinner inte så mycket skriv, trots att sista manusbiten av Fågelbarn ligger på mitt bord och har deadline måndag morgon. Får se hur det går med det … 🙂
Här kommer lite bilder på det fina programmet inför LitteraLund som jag fick på posten i veckan. Med dem önskar jag er trevlig helg!

Ett sådant litet, behändigt format!

Observera sponsrande förlag med snyggast logga.

Oj då …
Följ och gilla:
Kaninhjärta, Läsare

Till mina läsare

… som ett tack för all kärlek och pepp ni gett mig det senaste året. Det är en ynnest att bli läst av er.

Klicka här.

OBS! Om du inte har läst Kaninhjärta bör du inte följa länken. Det blir en mycket tråkig spoiler-läsning …

Följ och gilla: