Blog updates

Latest news & updates
Litteraturevenemang

Jag funderar på att släppa en bomb

28 oktober, 2013

… på Augustpriset. Jag menar, varför gör ingen något? Tycks ju som varenda en anser att prisets kategoriseringar inte håller. Med tanke på att böcker för 0 till 20 år samsas om en och samma prisplats, medan vuxenböckerna har hela två kategorier.
Inte ett dugg rättvist.

Frågan är bara om jag orkar. Bråka. Just precis nu.
Men jag har skrivit ett inlägg, redo att publiceras och skickas till de stora tidningarna plus Augustprisets mail.
Så.
Ja ….

Följ och gilla:

3 comments

  1. Jag tycker det är helt i sin ordning att du gör det, heja dig!! Någon måste väl för tusan reagera. Jag som skriver barnbilderböcker (just nu i alla fall) vill gärna se att man renodlar kategorierna lite bättre.

  2. Håller med! Skrev om det i mitt inlägg om de nominerade. Att dela upp i en barn- och en ungdomsklass vore naturligt! Kan å andra sidan tycka att de borde dela på lyrik och romaner också, men det känns inte lika viktigt. I år var det dessutom en väldig snedfördelning i barn- och ungdomsklassen.

  3. Gott med pepp. Fortsätt!

    Jag vet, Linda. Lyrik, poesi, syns det inte röken av som läget är nu. Men barn- och ungdomskategorin känns som mest akut. Det heter liksom Årets svenska barn- och ungdomsbok. Vilket i sig inte ens existerar. Däremot barnböckER och ungdomsböckER. Två helt olika saker. Kategorin är nåt slags hittepå. Nej. Nu skäller jag ifrån. Så får vi se vad det blir av ett.

Write a Comment