På fredagsnatten, en minut i tolv, drar NaNoWriMo igång, och jag kommer delta.

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) is a fun, seat-of-your-pants approach to creative writing. On November 1, participants begin working towards the goal of writing a 50,000-word novel by 11:59 PM on November 30.

Valuing enthusiasm, determination, and a deadline, NaNoWriMo is for anyone who has ever thought fleetingly about writing a novel.

Det är så roligt att göra någonting särskilt kring skrivandet, mer än att skriva: möta likasinnade, både online och i verkliga livet, och gemensamt sträva mot deadline, just för att författarskapet i övrigt är ganska ensamt. Känslorna liknar dem jag bär runt på när bokmässan kommer till staden, och luften börjar surra och stickas. Det känns med andra ord magiskt!

Om du som jag skriver redan (och ämnar använda NaNo som ett slags slutkläm), eller har någonting du ska skriva, passa på att registrera dig och göra november till din skrivmånad. Peppen/preppen är enorm! Dessutom finns massor av forum och hjälpande ”writing buddies” som gärna hjälper till med det tekniska, det skrivmässiga, det moraliska, och efter november: our “Now What?” Months (in January and February) are dedicated to the revision and publishing process – är ett gyllene tillfälle att få tips och tricks och tankar kring hur, vem, vart, varför när det gäller redigering, förlag och publicering.
För oss som skriver, oavsett vilka vi är, tycker jag detta är ett gyllene tillfälle.

Jag ser NaNo som en rejäl fot i ändan, och en deadline för första boken. Särskilt som en ursäkt till att bli totalt skrivisolerad och konstnärligt oredig. Okej!

Vi ses i vimlet.

Följ och gilla: