Snart kommer ett inlägg om skrivande


… i dess allra mest monstruösa form; omskrivningen, den ensamma, experimentella, sinnessjuka av ett helt och klart manus där omfattande saker vill ändras och författaren, likt en ökenvandrare, måste gå de sista stegen innan staden, eller hägringen, utan redaktör eftersom ingenting blivit riktigt beslutat än.
Vem vet?
Inte jag.

Snart kommer också ett inlägg om olika slags antagningsbesked från förlagen, men det får vi vänta med tills efter Bolognamässan i slutet av mars. Why? You know why. Mycket, mycket känsligt läge just nu. Många, många som läser och tycker till, och en författare som försöker balansera upp situationen.

Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

2 kommentarer

 • CharlotteC
  5 mars, 2015 at 16:21

  Hur kommer det sig att du ska byta förlag med nya manuset? Är retropunk (som för övrigt låter som en sjukt cool genre) inget för Gilla Böcker?

 • Christin
  5 mars, 2015 at 16:57

  Nej nej, byta är inte grejen! Jag visste redan från början att manuset skulle bli annorlunda (retropunk ÄR en sjukt cool genre), och eftersom jag just nu lever på stipendium ville jag bredda chanserna och spara tid, utifall att Gilla tackade nej; alltså skicka till flera samtidigt.
  Dessutom har olika förlag olika image och arbetssätt, olika saker att erbjuda. Jag ville helt enkelt sondera terrängen, affärsmässigt.

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Tidigare inlägg

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Populära inlägg

Mitt 2018

30 december, 2018

Bygga (a)hus!

4 februari, 2019

Blogglovers!

14 januari, 2019

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow