… som tillfälligt bor hos sin mamma ovanpå? Som är cirka fyrtio år och tappar saker i golvet hela tiden, spelar dålig musik relativt högt, pratar extremt monotont och har tatueringar på sin hals? Har jag lust att hänga på tork genom fönstret. Har jag lust att surra och stoppa in i garderoben. Har jag lust att klubba till med baseball-träet för femtioelfte gången.

Byggarbetssatarna som bankar i väggen precis utanför mitt arbetsrum? Som lossar gamla brädor, gnisslande spikar, slipar med något slags maskin och snart täcker för fönstret med byggställning och blå plast? Har jag lust att öppna fönstret på, hoppsan. Har jag lust att stjäla nödvändiga saker av. Har jag lust att spola ner med högtryckstvätten.

SATAN vad alla är emot att jag skriver just nu. Jag stänger in mig i köket! Sätter på hörselskydd! Pepprar med kaffe och neddragna persienner! Det är i stunder som denna det avgörs, mina vänner; det är i stunder som denna du blir FÖRFATTARE.

Följ och gilla: