Blog updates

Latest news & updates
Funderingar & tips

Kär i(ng) ön

20 september, 2015

Jag trodde sommaren var över. Och på sätt och vis är den väl. Men vi fångade den sista gnutten klar himmel, värmande sol, knallblått hav och hårda, svala klippor i helgen. Svärfar gifte om sig i Käringöns kyrka!
Först bilade vi från Göteborg till Tuvesvik. Därifrån tog vi färjan. Fyrtio minuter senare kom vi till Käringöns lilla hamn. Där upptog vi öns utan konkurrens finaste hotell, Stephans Käring, eftersom vi var precis lagom många. Alltså fick vi hela matsalen för oss själva, både till lunch och till bröllopstårta senare på kvällen. Hotellet drivs av Stephan och Mary och är varsamt renoverat och fantastiskt vackert. Liksom, bara det att varje rum har ungefär den här utsikten?!

Och att varje rum ser ut som en kritvit skärgårdsdröm? Om du ska fria till nån, eller fira nåt särskilt med nån, eller hur som helst vara romantisk? Är det hit du ska ta med dig din käresta. Ni ska boka rummet Aurora (bästa!), äta musslor på Petersons krog och dagen efter ska ni gå barfota över klipporna och prata om era drömmar och förhoppningar. Ni ska, okej?
Efter lunch hade vi fri tid. Vi passade på att se ön lite grann, traska i de små gränderna och tjuvkika på alla söta hus. Sen gjorde vi oss i ordning. Sen såg vi ut såhär:

Vi vallfärdade till kyrkan, vigseln ägde rum, vi gick till Petersons krog och åt musslor och torsk, vi gick tillbaka till hotellet och åt tårta och fiestade till tre på natten (jag avrundade vid halv två …). Hela dagen marinerades i champagne. Och dagen efter vaknade vi till ännu mer sol och hemmagjord marmelad.
Ah …
Under de här timmarna glömde jag bort precis allt, som att saltet skavde bort det. Jag bara var. Som en minisemester. Och nu är jag helt uppfylld av måsskratt, solblänk och kärlek. Bokmässan, come at me. Jag är så himla redo.

Följ och gilla:

2 comments

  1. Å vad det låter härligt! Den där sortens andningspauser är helt ovärderliga.

  2. Ja, gud ja! Den är avgörande, skulle jag säga 🙂 men ÄNDÅ gick det väldigt trögt idag. Jag tror jag är mitt i en vändpunkt i storyn. I vart fall skyller jag på det.

Write a Comment