Finn en katt


Japp, still funny! 😜

Spenderar denna helg med min lilla fröken, som Ă€r förkyld, annars var en Vallda-tripp till mamma/mormor planerad, dit syster/moster med syskonbarn/kusiner skulle sluta upp. IstĂ€llet snorar vi runt hĂ€r hemma medan maken/pappan jobbar bĂ„tmĂ€ssa, och sĂ„ snart lilla fröken sover kapar jag Ă„t mig skrivtid. Manuset Ă€r omstartat, var innan betalĂ€sning ca 50 sidor och nu nere pĂ„ 15 igen. Skam den som ger sig och allt det dĂ€r …

Det Àr upp till mig nu. Jag kÀnner mer Àn nÄgonsin hur skrivet utmanar min styrka, att det i viljan och energin avgörs. Inget Àr sjÀlvklart lÀngre, inga genvÀgar finns. Jag mÄste jobba 32 timmar i veckan pÄ dagjobbet och klÀmma in skrivtid runt omkring, och orkar jag inte det blir det inget.

DÀrför sitter jag ensam pÄ en lördag bakom datorskÀrmen, omgiven av mörker som rör pÄ sig, som viskar.

Christin

Författare till böckerna KaninhjÀrta, FÄgelbarn, RÀvsÄng och Vita Tigern, samtliga pÄ förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt tvÄ stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlÀrare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och tvÄ katter, bygger hus i FjÀrÄs som berÀknas stÄ klart hösten 2019.

Du kanske ocksÄ vill lÀsa:

Är vi rĂ€tt?

Spöktimmen

LĂ€mna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med KaninhjÀrta, en skrÀckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av bÄde lÀsare, bloggare och litteraturkritiker. DÀrefter har jag slÀppt ytterligare tre böcker, samtliga pÄ förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter pÄ en av stadens webbyrÄer.

Kontakt

Har du frÄgor eller vill boka mig för intervjuer, framtrÀdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlÀgg

PopulÀra inlÀgg

Mitt 2018

30 december, 2018

Bygga (a)hus!

4 februari, 2019

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow