Om

Offentligt

Christin Ljungqvist har fått fin kritik för språk och psykologiskt djup. Böckerna är socialrealistiska men toppas med någonting övernaturligt, ockult, skräckigt, ett slags förstärkning av det redan mänskligt obehagliga. Dragningen till mörkret kommer sig av både privata och populärkulturella upplevelser. Christin tar starkast intryck av liv och rörelse, kultur som strömmar, medan läsning varit en sekundär källa till inspiration. När helst hon får tid till att läsa väljer hon oftast att skriva istället. Skrivandet är hennes sätt att få utlopp, att må bra. Därav blir läsningen kräsen. De böcker hon tycker om tycker hon verkligen om och brukar läsa flera gånger, exempelvis Den hemliga historien av Donna Tartt eller Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl.

2015 var Christin Ljungqvist mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare. Innan dess fick hon två stipendier ur Sveriges Författarfond. 2014 jobbade Christin som skrivkurslärare på Skrivarakademin, Folkuniversitetet, i Göteborg, och stod för årets regionspepp inför NaNoWriMo. Hon har även medverkat frekvent på Bokmässan i Göteborg. Mer om framträdanden, intervjuer och olika slags medverkan, se ARKIV.

Privat

Christin Ljungqvist kommer från Vallda utanför Kungsbacka. Hon jobbar som copy/contentwriter på webbyrån Mild Media och bor med man och barn i Majorna, Göteborg. Tidigare drev hon en författarblogg, den återfinns nu under NYHETER. För mer information om Christin, kika på hennes wiki-sida.