Jag heter Christin Ljungqvist och debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, följd av Fågelbarn 2013 och Rävsång 2014. 2017 kom Vita Tigern, första delen i en dystopisk duologi för unga. Samtliga gavs ut på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget.

2015 var jag mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare. Innan dess fick jag två stipendier ur Sveriges Författarfond, och dessa tre stipendier gjorde det möjligt för mig att ägna slutet av 2014 och nästan hela 2015 åt skrivandet. Det var då som Vita Tigern blev till. 2014 jobbade jag som skrivkurslärare på Skrivarakademin, Folkuniversitetet, i Göteborg, och stod för årets regionspepp inför NaNoWriMo.

Jag har alltid skrivit socialrealistiskt, med aviga karaktärer och psykologiskt djup. Handlingen toppas av någonting övernaturligt, ockult, skräckigt, ett slags förstärkning av det redan mänskligt obehagliga. Min dragning till mörkret kommer sig av både privata och populärkulturella upplevelser. Jag verkar ta starkast intryck av liv och rörelse, kultur som strömmar, medan läsning varit en sekundär källa till inspiration. När helst jag får tid till att läsa väljer jag oftast att skriva istället, skrivandet är mitt sätt att få utlopp, att må bra. Därav blir läsningen kräsen, de böcker jag tycker om tycker jag verkligen om och brukar läsa flera gånger.

Dagligdags jobbar jag på webbyrån Mild Media och bor med min familj i Majorna, Göteborg. För mer information om mig, kika in på min wiki-sida.