Böcker

Allt som återstår och Vincent

Nu har jag lämnat tillbaka Cap Esterel av Tanja Langers (den var inte riktigt min grej, den boken, alldeles för svårfångad) på bibblan och lånat Allt som återstår skriven av min kära granne (Masthuggsbo) Elin Boardy (nej, vi har inte träffats, inte medvetet i vart fall men kanske på en spårvagn någon gång?) samt Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson, som ju precis idag släppte sin andra bok Den enögda kaninen, vilken tycks få lysande recensioner. Ska bli kul att läsa Vincent, läste ju råmanuset innan det att Christoffer blev antagen av Piratförlaget, jag lekte rentav ”lektör” åt honom som en hjälp på traven och tyckte redan då att manuset hade stor potential. Nu har han blivit stor, min gamla skrivkollega, och det gläder mig! 🙂

Frågan är om jag hinner läsa två böcker under den korta lånetiden?

… så skulle jag ta om bilden, byta plats på böckerna, och Kristoffer säger något roligt…

… vad det nu var…

Sa jag att jag har jobbat idag?

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

  • christoffercarlsson

    "lekte" lektör?? som jag minns det gav du den en enastående närläsning, både språk- och innehållsmässigt. jag är helt övertygad om att det du gjorde för boken var oerhört viktigt för att den sedan blev så pass tight. det är jag extremt tacksam för!

    hope all is well. :*

  • Christin

    Så rar du är 🙂 nu blev jag glad. Ska bli roligt att läsa som sagt! Jag började med Elins bok för en stund sen, tonen överensstämmer med manuset jag själv skriver nu, så lånar jag om din bok om jag läser långsamt tänker jag. Allt är bara fint! Lite trötter som sagt, om det är pollen, solen, jobbet… hoppas allt är väl med dig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *