Allt som återstår och Vincent


Nu har jag lämnat tillbaka Cap Esterel av Tanja Langers (den var inte riktigt min grej, den boken, alldeles för svårfångad) på bibblan och lånat Allt som återstår skriven av min kära granne (Masthuggsbo) Elin Boardy (nej, vi har inte träffats, inte medvetet i vart fall men kanske på en spårvagn någon gång?) samt Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson, som ju precis idag släppte sin andra bok Den enögda kaninen, vilken tycks få lysande recensioner. Ska bli kul att läsa Vincent, läste ju råmanuset innan det att Christoffer blev antagen av Piratförlaget, jag lekte rentav “lektör” åt honom som en hjälp på traven och tyckte redan då att manuset hade stor potential. Nu har han blivit stor, min gamla skrivkollega, och det gläder mig! 🙂

Frågan är om jag hinner läsa två böcker under den korta lånetiden?

… så skulle jag ta om bilden, byta plats på böckerna, och Kristoffer säger något roligt…

… vad det nu var…

Sa jag att jag har jobbat idag?
Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

35 %

Anta utmaningen!

2 kommentarer

 • christoffercarlsson
  18 maj, 2011 at 20:15

  "lekte" lektör?? som jag minns det gav du den en enastående närläsning, både språk- och innehållsmässigt. jag är helt övertygad om att det du gjorde för boken var oerhört viktigt för att den sedan blev så pass tight. det är jag extremt tacksam för!

  hope all is well. :*

 • Christin
  18 maj, 2011 at 21:33

  Så rar du är 🙂 nu blev jag glad. Ska bli roligt att läsa som sagt! Jag började med Elins bok för en stund sen, tonen överensstämmer med manuset jag själv skriver nu, så lånar jag om din bok om jag läser långsamt tänker jag. Allt är bara fint! Lite trötter som sagt, om det är pollen, solen, jobbet… hoppas allt är väl med dig också!

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow