Det var här det hände


En lagom kylig vårdag bäddade jag sängen direkt efter det att jag vaknat,
kopplade datorn i kontakten och satte mig att skriva. Det var innan frukost och
vi hade gäster; Kristoffers vän Lars. De satt och småpratade och drack kaffe och
läste Göteborgs-Posten i köket och jag skriver faktiskt som bäst då, påminner
mig om min tid hemma i Vallda när familjen stökade på håll och jag drog mig
undan och kreativiteten strömmade. Jag tror det har att göra med stunderna jag
missade, och missar, när jag hör röster på håll och ska bara, ska bara, lite
till, som Alfons Åberg.

Med andra ord har jag avslutat Kaninhjärtat och känner
mig väldans fri. Det är en skön känsla, den när man lyckats med något man
bestämt sig för.

Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Populära inlägg

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow