Förlag

Tillbaka i stan

Vi är här nu, ville mest säga det. Jag är inte på topp, grubblar väl för mycket, men helgen har varit underbar. Sol och salta vindar, doften av höst, så kom dimman varje kväll och svepte in skenet från grannarnas fönster. Vi har ätit gott, tagit långa promenader över Hallandsåsen, läst, klippt gräset, tvättat bilen, sovit.

Katterna har mått. Det första Ebba gör när vi släppt ut dem i lägenheten är jamar; hon ställer sig för sig själv inne på toaletten och hennes ihåliga rop går igen i badkaret. Alltså är inte någon av oss särskilt glada i att vara tillbaka. Vi är en husfamilj nu, vi blir det mer och mer som en form av övergång.

I morgon får jag, förmodligen, ett besked. Det händer mycket i kulisserna just nu, mer än jag vill eller kan skriva här. Först i morgon får jag väl säga något, hoppas jag.

Detta kortet är från förra året, eller är det förra igen? Jag har verkligen minne som en guldfisk…

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *