Förlag,  Skrivande

Min förvärvade kunskap: vart skickar man manuset?

Det här blir ett förhållandevis kort inlägg, för saken är enkel; du skickar manuset till förlag som ger ut detta slags manus. Antingen läser du på deras hemsidor, skickar ett mail och frågar eller chansar, exempelvis som Camilla Läckberg (som valde Warne Förlag i början, ett förlag som ger ut fackböcker men vars ägare hade en sommarstuga i Fjällbacka och därför fastnade för hennes manus…) gjorde. Det är heller inte fel att kika på de mindre förlagen, både Läckberg och Hellberg började på små förlag och hamnade senare på Bonniers.

Ett bra sätt är att maila förlagen en kort sammanfattning av manuset och dig själv och fråga dem om de är intresserade. Svarar de ja skickar du en fråga till; får jag maila in manuset direkt till dig, eller någon av era redaktörer?

Om du får ett ja, särskilt av ett förlag som har som regel att vilja få det per snigelpost, grattis!
Om du får ett nej, sedan en beskrivning av hur de vill ha manuset, gör precis som de ber om.

Här har du en lista över Sveriges förlag.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *