Kaninhjärta,  Skrivande

Att stryka

”När texten är skriven stryker vi det som behövdes för att skriva texten, men som inte behövs för att läsa den.”

Detta är Augustin Erba, grundare av Debutantbloggen, och jag snor citatet från Amandas sida då jag tycker det säger allt.

Jag sträcker dessutom på mig och känner mig stolt då jag faktiskt inte strykt mer än några meningar på 100 sidor råmanus. Snarare lägger jag till ord här och där (enligt min redaktörs anvisningar, jag litar blint på henne), och det tar jag som någonting positivt. Inga strukna karaktärer/kapitel/sidor, ingenting som gör ont, bara finlir, och det känns riktigt bra.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *