Förlag

Att promota sin kollega

PRESSMEDDELANDE 2012 02 23

Det borde finnas regler
DET BORDE FINNAS REGLER
Lina Arvidsson
Roman 13+, danskt band, 320 s.
ISBN 978-91-86634-18-6
Recensionsdag 12 mars
DEBUTANT MED ABSOLUT FJORTISGEHÖR
Med överrumplande humor och en unik ton debuterar estradpoeten Lina Arvidsson som författare med ungdomsromanen Det borde finnas regler. Eller fjortisroman, som hon själv kallar den.
”Jag heter Mia. Eller egentligen Maria, men jag hatar det namnet okej? Don’t call me that. Jag står inte för det. Det är inte som att jag fick vara med och bestämma.
    Jag är för att man själv ska bestämma om saker och ting här i världen. Fatta hur allt hade blivit så mycket bättre liksom. Skolan, livet, allt.
    Jag är fjorton år. Man kan tänka sig att det skulle betraktas som vuxet. Fast det betyder mest ingenting. Jag är i förberedelse, kan man säga.”
Mia bor in the middle of nowhere och det enda som händer där är att hennes bästis Mirjam har en hangup på en som heter Per, som är minst lika gammal som hennes pappa. Fast egentligen är allt bara tråkigt och vanligt, inte alls Los Angeles. Tills Vlad dyker upp, med hatt och hängslen och ett band och egen lägenhet. Men hur ska man våga, när det inte verkar finnas några regler?
Foto: Lovisa Appelkvist
Lina Arvidsson är född 1981 i Västra Karup, en liten by utanför Båstad, och uppvuxen på en bondgård. Idag bor hon i Malmö. Till vardags sitter hon i kassan på Ica, vinner och förlorar tävlingar i poetry slam och recenserar böcker på dagensbok.com. Hon gillar erotiska serier och arga, undersökande journalister, har läst högt ur sina gamla dagböcker för publik och varit djupt förälskad i Kevin Spacey. Det borde finnas regler är Lina Arvidssons debutroman.
”Lina Arvidsson har en unik röst. Hennes debut är drastiskt humoristisk med en allvarlig klangbotten, i många stycken briljant. Jag sträckläste den.”
Jenny Jägerfeld, författare
”Debutanten Lina Arvidsson har ett språk att avundas, och när hon berättar historien om Mia och Mirjams gnistrande vänskap gör hon det med en sådan ömhet att det inte kan kallas något annat än absolut gehör.”
Bibliotekstjänst, Emelie Ljungberg

 
För mer information, pressbilder och recensionsexemplar:
Anna Danielsson Levin
anna@gillabocker.se
+46(0)709 94 21 60
www.gillabocker.seFörfattare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *