Skrivande

Var femte svensk

… tror på spöken. Det bådar ju gott för mina böcker 🙂

Enligt Liselotte Frisk, professor i religionsvetenskap, kan en av anledningarna vara att vi inte längre deltar i kristna ritualer, vilket skapar ett tomrum för de här ”föreställningarna”. Ska vi se på det rent krasst har väl kyrkan i alla tider utövat makt på all annan tro, däribland häxeri. Nu har kyrkan inte samma makt och då kan man ju räkna ut med ena lilltån att de av oss som har mer utvecklade sinnen vågar tala om det.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

  • Christin

    Japp 🙂 det gör jag. Och jag har mina skäl, så att säga. Men hade jag inte träffat Inger Erlandsson så hade jag nog inte varit lika övertygad. Det gäller att ha tur när man väljer sin spåkvinna. Hon kunde redan 2003 se saker som först nu blivit sanna. Det kallar jag äkta vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *