Fågelbarn

Chocken!

Jag gick på en trottoar när hon for förbi på cykel. Det mörka håret var i en rufsig fläta, och hon hade på sig jeans och luvtröja som vem som helst, och på pakethållaren satt en kartong av något slag. Och jag rös i hela kroppen, liksom häpnade. För där var hon, Hanna, rakt ur bok två och in i mitt liv.

Sedan såg jag inte hennes ansikte, och kanske hade det förstört hela grejen, men wow, vilken känsla. Det gav mig ny inspiration, minst sagt.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

3 kommentarer

  • Lovable

    Börjar precis bekanta mig med Hanna och det är så kul att se dina bilder och läsa sådana här inlägg då! Ger liksom en extra dimension till Kaninhjärtat då! :-)Kram!

  • Christin

    Jag tänkte jag skulle ta en dag och fotografera viktiga platser i Vallda, både till Kaninhjärta som till bok två, och lägga upp här. Och sedan även ta en tur i Göteborg. Platserna jag skriver om är äkta, och kanske, kanske, även karaktärerna … 🙂

    Det är en grej jag brukar göra, för skoj skull; leta efter mina karaktärer IRL. Och det är absolut en mäktig känsla när jag hittar dem …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *