Intervjuer & recensioner,  Kaninhjärta

Så var jag tvungen

… att citera Sofia på Unga Böcker, som tycker så himlars fint om Kaninhjärta:

Jag har väntat lite med att skriva om Kaninhjärta. Väntat, funderat, smält och funderat lite till. Och vad jag har kommit fram till är att det här tamejtusan är 2012 års hittills bästa bok.

Hela recensionen går att läsa här. Och tack känns som ett för litet ord, men, tack. 

Sedan finns ännu en jättefin recension att läsa här! Den tackar jag också ödmjukast för.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

5 kommentarer

 • nillas liv på pinnen

  Ett till omdöme: Fin berättelse berättad med ett helt fantastiskt språk. Jag är så satans imponerad av den suggestiva känslan du skapar och ännu mer av dina metaforer och liknelser som är så egna och ändå faller så naturligt på plats. Mycket inspirerande för en skrivare. Mycket fin och känslig skildring av tvillingarna, jag kunde känna igen mig i det där med att ta över andras smärta, det kändes trovärdigt återgivet. Delarna med seanser engagerade mig dock inte så mycket. Jag tror inte på spöken och spänningen dalade något för mig där. Kunde inte riktigt leva mig in.

  Min artonåriga dotter har också läst den men hon drog iväg till Peace & Love innan hon var klar så jag har inte pratat med henne om den. Frågade henne när hon läst lite mer än hälften om hon tyckte om den och utan att lyfta blicken från boksidan sa hon: "Jag läser inte böcker jag inte tycker om." Ett omdöme så gott som något! =)

 • Christin

  Tack Nilla, roligt att höra! 🙂 och som jag förstått det kan spökena stå i vägen för somliga, bland annat SvD's recensent, då hoppas jag man kan gilla det andra istället. Spökena kommer dock fortsätta vara en stor del av mina böcker, det är min grej, kan man säga 🙂

  Du får jättegärna hojta om vad din dotter tyckte när hon läst klart, i fall att hon säger nåt!

  Tack, och trevlig helg på er! 🙂

 • nillas liv på pinnen

  Nu är hon hemma från Peace & Love och jag har frågat vad hon tyckte. 'Skitbra!' Hon sa det med eftertryck.

  Jag frågade om hon även gillade delen med spökena och det gjorde hon. Ja, du är ju lite mer spökorienterad, sa jag varpå hon protesterade och sa att hon är 'openminded'. Till skillnad från mig.

  Frågade vad hon tyckte var bäst med boken (för att kunna ge dig lite detaljer) och hon svarade: allt. Sedan nämnde hon känslan, det vackra språket, citaten och 'råheten'. Kort och gott, hon gillade den jättemycket.

  Och självklart ska du skriva om spöken, du är ju i den genren! Jag kommer förmodligen läsa din kommande bok ändå. Jag kan leva med lite spöken när någon skriver med ett så unikt och inspirerande språk.

 • Christin

  Riktigt roligt att höra! Tack 🙂 d
  Du får hälsa henne!

  Och tack för peppen, det behövs alltid när man sitter ensam på sin kammare och undrar vad man egentligen sysslar med … haha ..

 • Cassandra

  Tack för länken 🙂 Jag tyckte verkligen om boken och ser fram emot nästa.

  En liten kul sak är att jag beskrev boken för en tysk kompis och hon hoppas på att den ska översättas till tyska eller engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *