Skrivande

Denna dag

… är en dag då jag gör allt annat än det jag borde. Som att städa skrivbordet efter flera månaders blandad belastning, jag hittade först och främst damm, sedan kvitton, kom-ihåg-lappar med bokanteckningar och böcker att läsa, arbetsbetyg, lönespecar, papper från Skatteverket, och så vidare, helt galet hur jag alls kunnat jobba i den här röran! Nu känns det vitt och lätt, som om jag sitter på ett moln och plitar. Jag menar, kolla in!

Ja … så, till det jag ska göra idag, egentligen:

  • bokföra
  • fylla i en preliminär självdeklaration, igen

Och det kommer ta sin lilla tid, detta. Jag önskar att egenföretagande vore lättare, liksom mer självklart än det är. Nu är de flesta regler och möjligheter så hoptrasslade att jag undrar jag, om de på Skatteverket inte suttit och ansträngt sig för att så få som möjligt ska pröva på det här.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *