Fågelbarn

Ett litet smygsläpp

… innan vi tar helg. Mer info läggs upp på www.gillabocker.se kommande vecka. Men ni har säkert redan sett det: omslaget till Fågelbarn. Så pass klart att det kan släppas och spridas. Så varsågoda och sprid!

Me love. Very, very much.

 
Text från förlaget: 

I Christin Ljungqvists andra roman för unga vuxna får Hanna, en av bikaraktärerna från debuten Kaninhjärta, huvudrollen i ett suggestivt thrillerdrama.

Det var där promenadstråkets lyktstolpar stod för långt isär och ett mörker uppstod mellan dem, bara en bit framför henne, som Jens först var en skugga, en reva i väven eller en blind fläck. Så flimrade hans ansikte, liksom blekt, och under honom, där hans fötter borde ha varit och bundit honom till jorden, fanns bara luft. Det svarta strålade ur honom, det trevade efter henne, trevade in.

Från början hade Hanna två bröder. Samuel dog när hon var liten, ramlade från en klippa. Eller var det Jens som knuffade honom? Det är så Hanna minns det. Nu är Jens också död. Körde rakt in i en lastbil, för bromsarna var dåliga. Och Hanna visste att det skulle hända, kanske kunde hon ha stoppat det. Är det därför han stannat kvar, för att hämnas?

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *