Skrivande

Jag läser

… och älskar. Väldigt, väldigt mycket. Den här mäter sig med Den hemliga historien. Det här är, utan tvekan, en av mitt livs stora läsningar. Jag har yttepyttelite kvar nu. Usch. Vad gör jag sen, när den tar slut?!

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

3 kommentarer

 • Nina

  Läser den igen!!!

  Min absoluta favoritbok sedan några år tillbaka!

  Läst lite andra böcker av Zusak, men inget har varit lika bra.

 • Christin

  Så härligt att höra! 🙂 den är så speciell, den här boken …

  Jag kan tänka mig att hans andra böcker inte är lika starka. Mest för att den här är så väldigt, väldigt bra. Ibland är det så. När man skriver. Att man lägger allt på en bok och sedan märker att man inte har något särskilt kvar till nästa. Jag försöker hushålla med mitt 🙂 haha …

 • Nina

  De jag har läst "Jokern" och "Fighting spirit" som han skrev innan boktjuven. Inte alls lika bra, MEN det är rätt kul att se hur hans språk liksom växer fram i de böckerna. "Boktjuven" är en sån bok där jag känner att jag inte vill flytta ett enda komma. Det enda jag inte är så förtjust i är när juden i källaren boxas mot Hitler. Men det är liksom EN scen där jag tycker tempot går ner. Annars: perfektion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *