Fler borde


“Fler borde öppna ögonen för all den storslagna gestaltning och alla de viktiga berättelser som gömmer sig bakom etiketten ”ungdomsroman” – Elise Karlsson i dagens Svenska Dagbladet

Eftersom jag inte prenumererar på tidningen blir det tipstack till Christine och Hanna. Tack, tjejor!

Jag får väl, som en av representanterna för crossoverlitten, lägga mig i debatten med några välvalda citat som svar på “För många tycks gränsen mellan ungdomsroman (välskriven och medryckande, men utan psykologiskt djup) och vuxenroman (motsatsen, får man anta) fortfarande märkligt tydlig” – Elise Karlsson:

“Det är som mogen psykologisk studie ”Kaninhjärta” fängslar och känns viktig” – Ying Toijer-Nilsson, SvD
 
“En egensinnig spökhistoria, en psykologisk thriller, ett mörkt familjedrama. Romanen är rik, både till innehåll och språk” – Sanne Näsling, DN

“Bokens värde ligger i psykologin” – Björn Gunnarsson, HD

“Här blandas ett psykologiskt syskondrama intensivt med berättelsen om ett brott och ett brett spektra av övernaturliga inslag” – Jonna Fries, SMP

Just saying.

 
Undrar just vad som ska sägas om denna …


Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

Jag = 4 år gammal idag!

De tio (10)!

4 kommentarer

 • Janina Kastevik
  27 januari, 2013 at 22:35

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 • Janina Kastevik
  27 januari, 2013 at 22:36

  Word, Christin. På dom bara. Förresten, jag saknar dig på Twitter! Du hade kunnat pinga Jens Liljestrand (som gjorde det där uttalandet om psykologiskt djup du vet) i det där inlägget, det hade varit väldigt festligt.

 • Janina Kastevik
  27 januari, 2013 at 22:39

  Nu twittrade JAG om det här inlägget istället!

 • Christin
  28 januari, 2013 at 00:20

  Ha! Precis vad jag tänkte föreslå 🙂 tack, min vän. Nej, twitter är inte min grej. Jag får panik på det begränsade ordantalet, panik!!

  🙂

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Populära inlägg

Dubbelseende

24 februari, 2019

Födelsedagarnas tid

1 april, 2019

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow