Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

4 kommentarer

 • Becka
  30 januari, 2013 at 19:00

  Hej! J
  Jag undrar hur lång tid det tog från att du lämnade in ditt manus av Kaninhjärta och tills den släpptes i bokhandeln. Hälsning Becka

 • MalinC
  30 januari, 2013 at 20:07

  Kul! Grattis!

 • Christin
  30 januari, 2013 at 20:14

  Becka – just Kaninhjärta tog för mig ungefär två månader att skriva. Sedan tog det ytterligare någon månad innan förlagen hade den på sitt bord. Från dess att Gilla Böcker antog mig tills boken kom ut tog det ytterligare 6 månader ungefär. Då var Kaninhjärta väldigt färdig redan när förlaget fick den, vi gjorde inga större omarbetningar utan petade mest i texten. Med Fågelbarn är det lite mer jobb. Det varierar mellan böckerna, faktiskt.

  Malin – visst är det? 🙂 tack!

 • Christin
  30 januari, 2013 at 20:15

  Becka – nu glömde jag summera, men ungefär ett år från dess att du sätter dig ner och skriver, tills boken finns i butik, brukar vara den vanliga drillen. I vart fall för mig.

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Populära inlägg

Vår sommar inomskärs

13 augusti, 2019

Med goda intentioner

26 mars, 2019

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow