Kaninhjärta,  Litteraturevenemang

Skit, också

Det blev inget pris den här gången heller. I feel so sad right now, SO sad.

Det känns, på något sätt, som att Kaninhjärta inte hittat alla sina läsare än, och jag tänker, ett pris hade verkligen hjälpt.

SO sad.

Uppdatering: inser just, när jag läser det här inlägget i efterhand, att min ton inte riktigt går igenom. Brukar ju vara så i skrift. Värst är när man försöker vara ironisk. Jag är inte SO sad som i JÄTTELEDSEN, utan SO sad som i, tja, Pluto i Disney? Ledsen i en bråkdels sekund, sedan fjantglad igen.
Såhär kan vi säga: när jag är ledsen på riktigt? Då kommer jag skriva det på svenska, och jag kommer vara väldigt utförlig.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

5 kommentarer

 • Janina Kastevik

  Jag förstår din besvikelse, och man har rätt att känna sig låg om något man hoppats på inte blivit förverkligat.

  Samtidigt: i mina ögon har du gjort en superdebut med Kaninhjärta. Flera bra recensioner i stora tidningar, en massa buzz på nätet, översättning till annat språk …

  Har du sett serien Gengångare på SVT play? Annars är det precis din stil tror jag, suggestivt, kusligt, spöken, vackert foto. Väldigt, väldigt välgjort och lysande skådespeleri. Kanske kan vara något för att muntra upp en dålig dag?

  Kram!

 • Christin

  Åh, jag är mycket, mycket nöjd med min debut! Den har varit fantastisk på alla de sätt. Sedan brukar priser öppna ännu fler dörrar.

  Tack för peppen, fina Janina! I will look.. kram!

 • Musimus (M)

  Åh, men priser kommer skall du se. Oundvikligt när man skriver som du gör =) Förr eller senare kommer de… Lite ketchupeffekt bara.

  Under tiden kan du gotta dig lite i den gedigna exponeringen Kaninhjärta har fått som debut, samt det varma mottagandet av läsarna. Och… det största av allt kanske; du är ju en riktig, alldeles riktig författare av riktiga, utgivna böcker! (Till skillnad mot halvskrivna manus i skrivbordslådan eller ouppfyllda författardrömmar.) Bara det liksom… =)

  Lycka till med sista deadlinespurten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *