Läsare

Det är fantastiskt

… när någon läser Kaninhjärta, eller Fågelbarn, och gillar. Samtidigt som jag känner svag panik när det kanske är lite för liten ålder på läsaren. För de är så små, kidsen i den här klassen. Barn som börjar närma sig 11-12 år måste ju få avgöra själva var deras gränser går, så klart, men åh, mina böcker är hemska. Inga ungdomsböcker, utan ung vuxna. Riktade till dem som haft sex, kanske brutit med sina föräldrar, gjort revolt. De som balanserar mellan barn och vuxen, som slits däremellan, alltså ångest.

Inget för ett barn, egentligen.

Det gör lite ont i mig, detta.

A girl 11 years old reads a book in the meadow Stock Photo - 13987305
Se! Så LITEN hon är.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

  • Lina

    Fast sånt kan man ju inte styra över, tänker jag. Minns när jag själv var liten och ville läsa vuxna böcker för att det var mer spännande. Alla har ju olika mognadsgrad också, man får tänka så. Jag tror de klarar sig. 🙂

  • Christin

    Jag vet. Och jag har inte tänkte så förut, att jag ska styra och försöka se till så att inte "fel" läser mina böcker. Men ibland får jag lite dåligt samvete över de tunga ämnena jag väljer. Ändå kan jag inte sluta. Dilemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *