Läsare

En rar kund

… förgyllde min dag igår. Jag hade inte jobbat på över en vecka (förkyld, suck…), och blev ganska trött, ganska fort. Kände mig smått kallsvettig och otålig och deppig, och skulle få gå hem lite tidigare. Just som jag går ut till lunchrummet för att hämta jacka och väska, återkommer en kund vi just hjälpt. Min kollega tar hand om henne. Medan jag står i lunchrummet och tar på mig jackan, kommer kollegan ut och frågar om Kaninhjärta handlar om ett par tvillingar.
Ja, säger jag, och börjar babbla om att läsaren nog bör vara över femton år på grund av den tunga tematiken. Det visar sig dock att kundens dotter har frågat specifikt efter en bok om ett par tvillingar, som är lite läskig. Det visar sig att kundens dotter har frågat efter MIN bok, SPECIFIKT.
Wow.
Kunden blev jättejätteglad över att få träffa mig. Medan jag signerade böckerna tog hon kort med sin mobiltelefon, och frågade om det var okej att det hamnade på FB. Jag var så jävla glad när jag åkte hem, sedan. Alla tankar på hur bra Fågelbarn säljer, hur jag ska fixa deklarationen, vad som ska hända med jobbet framöver, försvann, och jag kände mig istället som en författare. På gång. Allt kommer ordna sig, och så.
Så tack, kära kund. Tack så väldigt, väldigt mycket.

Idag gästbloggar jag hos Therese på Pocketlover, in och läs!

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *