Kaninhjärta,  Läsare

Kaninhjärta blir talbok

Har jag berättat det? Inte till försäljning, alltså, utan för biblioteken. MTM, Myndigheten för tillgängliga medier, har gjort talboken, baserat på

  1. internt urval
  2. inläsningsförslag från personer med läsnedsättning
  3. kurslitteratur för högskolestudier till studenter med läsnedsättning

Min bok kommer att lånas av personer med läsnedsättning, kort och gott. Jag vet inte hur det här fungerar, om även de som har lätt att läsa, men hellre vill lyssna, får låna?

Hur som helst känns det jättefint. Ju fler som får ta del av mina berättelser desto stoltare blir jag. Så tack.

En av fördelarna med att vara upphovskvinna är, att jag får beställa ett exemplar av talboken. Man kan också gå in och provlyssna gratis. Jag blev jätteförvånad när jag hörde att det var en man som läst in boken. Sedan upptäckte jag att berättelsen låter helt annorlunda, beroende på vem som läser den, och hur. Har JAG skrivit det där?

Ja. Tydligen.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

  • Anonym

    Hej!
    Talböcker får bara lånas av personer som av olika anledningar inte kan läsa tryckt text. Tex. pga synfel eller dyslexi.

    Har precis läst ut Fågelbarn. Mycket bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *