Kaninhjärta

Tips inför sommarläsningen: Kaninhjärta


 

”Det är inte ofta man som läsare är bortskämd med fantastik serverad på ett så jordnära vis. Språket sen, det är nästan det bästa med hela boken. Berättelsen förs fram med en nästan febrig intensitet som rycker tag i en från första sidan och inte släpper greppet förrän långt efter man slutat läsa. Ett riktigt mästerverk!”
Jens, Litteraturhets

”Det är bara att gratulera det unga förlaget Gilla som lagt vantarna på ett så lovande författarskap.”

Cecilia Nelson, Göteborgs-Posten

”Christin Ljungqvists ”Kaninhjärta” är en oerhört säker debutroman. Författarens har verkligen lyckats fånga de båda tvillingarnas ganska undflyende och komplicerade personligheter. Hon lyckas också foga samman två till synes oförenliga litterära genrer – en ångestfylld coming of age-skildring och en paranormal kriminalhistoria – på ett sätt som inte känns det minsta krystat eller konstruerat.”
Anna, Bokstävlarna 

 
”Jag är inte mörkrädd, men jag fick gåshud när läste. Så här ska en rysare skrivas.”
Josefin, Fabulerat

”Kaninhjärta är en berättelse i flera lager och jag som läsare drar av ett i taget tills historiens mörka kärna börjar visa sitt ansikte. Det yttersta, handlingen, berättar om tvillingarna Mary och Anne som lever ett helt liv utanför det vardagliga – spöken kan tala genom Mary och Anne talar med dem när de lånar Marys kropp. Mer behöver egentligen inte berättas, jag föreslår istället att du läser boken för det här är en berättelse som måste upplevas.”
Eli, Eli läser och skriver

”Titeln andas något mjukt, ömtåligt, sött. Därför blir jag förvånad när den slår emot mig som en tung doft, Christin Ljunqvists debutroman. ”Kaninhjärta” är en bok som inte riktigt låter sig kategoriseras; en egensinnig spökhistoria, en psykologisk thriller, ett mörkt familjedrama. Romanen är rik, både till innehåll och språk.”
Sanne Näsling, Dagens Nyheter

”Det är inte ofta som svenska författare riktigt ”knockar mig”. Som får mig tappa
andan och får mig att läsa boken sådär smärtsamt långsamt och ljuvligt.
Kaninhjärta av Christin Ljungqvist däremot var precis en sådan bok. Jag tycker helt klart att Christin Ljungqvist är Sveriges svar på Audrey
Niffenegger och som ni antagligen redan vet vid det här laget så fullkomligt
älskar jag den. Så läs Kaninhjärta. Helt nu på en gång!”
Lingonhjärta

”Flickornas minst sagt speciella förmågor beskrivs så enkelt och självklart, det är inte dem som boken handlar om, och därför läggs ingen större vikt vid dem, huruvida de är naturliga, OK eller konstiga. Och de invändningar jag hade före läsningen kom helt på skam! Det är inte ett dugg flummigt, konstigt eller för övernaturligt, utan en helt underbar skildring av två unga flickor och hur svårt livet kan vara när man bryr sig så mycket om, när pappa inte alls verkar bry sig om och mamma som vanligt inte fattar att hon gör fel.”
Tina Ottosson

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

3 kommentarer

  • Anna Hansson

    Vilka fina recensioner! Jag blir verkligen ännu mer sugen på att läsa din bok nu. Har varit det ett bra dag men aldrig riktigt kommit till skott. Ska dock se till att göra det snart! 🙂

  • Christin

    Jag ville göra en liten sommarboozt, både för mig och mina böcker. I slutet av juli är det Fågelbarns tur. Alltid roligt att se det sammanställt, såhär. Läs nu Kaninhjärta! 😉 om du bor i Göteborg kan du ta vägen förbi Akademibokhandeln på Frölunda Torg, där jobbar jag. Och signerar gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *