Läsare

En dag mitt i sommaren

… kom ett par tonårstjejer och en mamma in i butiken. Den ena höll upp Kaninhjärta för sin kompis och började beskriva handlingen, helt lyriskt. Sen prackade hon på kompisen boken med orden ”du måste läsa”.

Dessvärre (förlåt!) hade jag en låg dag. Jobbat flera i rad, tappat bort min namnskylt (fick heta Lisa istället), så jag passade på att inte ge mig till känna. När mamman till kompisen kom fram och betalade, fegade jag ur, helt enkelt. Bara tog betalt, som vem som helst. Signerade alltså inte. Och ångrade mig direkt efteråt.

Så läser ni detta, tjejer; kom tillbaka. Jag signerar gärna! Jag lovar!
Och tack!

Såhär ser jag ut. I fall att jag försöker smita, igen.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *