Litteraturevenemang

Grattis till alla er

… som blir nominerade idag!

(säger hon lite bittert, tar på sig regnjackan, skorna, och åker spårvagn till sitt dagjobb. Eftersom mannen tagit bilen. Och livet är orättvist.)

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

  • Jo

    Jag tycker att de behöver stuva om i kategorierna. Barnböcker kan vara för sig och Unga vuxna får en egen kategori. Så här kan man ju inte ha det, att du inte fick en nominering!

  • Christin

    Haha, ja! Nej men, nu ska vi vara allvarliga. Jag funderade förra året över prisets indelning, och återigen i år. Barn-, ungdom- och ung vuxen-böcker delar alla på samma kategori, medan vuxenböcker har en egen. Från 0 till 20 år förändras litteraturen extremt. Pekböcker till finlitteratur under en och samma kategori, kanske dags att fräscha upp Augustpriset? För att inte tala om fackböcker för barn, de hamnar inte inom fackkategorin, utan barnkategorin. Det är också jäkligt konstigt.
    Jag vet att flera börjat reagera på Augustpriset. Vi kanske ska bli enstämmiga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *