Rävsång

Lämnade in i natt

… direkt efter middagen med kollegorna. Kom hem, tittade på manuset, insåg att jag egentligen inte hade något kvar att göra och att jag lika gärna kunde släppa taget, bara. Velat fram och tillbaka med det här manuset, precis som med Fågelbarn. Tänkt och funderat, skrivit, skrivit om. Dragit ut på det, så att detta, förmodligen, blir en höstbok istället för en vårbok. Att jag alltså släpper nytt först hösten 2014.

ÄH! Nu duger det, ta mig tusan.

Gilla Böcker fick Rävsång klockan 00:16 i natt. Nu är jag en fri kvinna. Som i en bubbla av ovisshet, svävande på adrenalin. Bäst av allt; jag kan börja på något nytt. Bara leka med tanken, fantisera, skissa. Roligaste biten med skrivarprocessen, tycker jag. Möjligheterna är så många och stora att det hissnar i bröstet.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

4 kommentarer

  • Christin

    Ja, det är ju det … vad ska jag skriva nu? Jag har två alternativ: fortsätta på kringelikrokserien om Hanna, det vill säga, ny karaktär berättar, hon dyker upp på ett eller annat sätt. Eller, så skriver jag den där dystopiska steampunk-boken som drar mer och mer …
    Kanske ska ha en omröstning, och låta mina läsare bestämma? 🙂

  • Christin

    Och tack! Roligt att du gillar titeln, också, Alma. Den är inte "satt" än, utan det är arbetsnamnet. Men än så länge har förlaget gillat mina arbetsnamn, så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *