Författarskap

Jag har lärt mig en sak

Såhär ser en människa ut som tycker att det jag säger är väldigt intressant, helt rätt, rys på den.
 
 
Såhär ser en människa ut som tycker att det jag säger är helt fel, vilken idioti, när ska hon gå?

 
You see the difference? Inte jag. Inte nämnvärt, åtminstone. Det har chockat mig, efter vissa föreläsningar eller liknande, när mina lyssnare kommit fram och sagt att de verkligen gillade. När jag blivit helt övertygad om motsatsen. Eftersom alla stirrade så hårt. Men så är det. Ansiktsuttrycket för ”jätteintressant” och ”idiotiskt” är snarlika varandra, och det bästa man kan göra medan man föreläser eller liknande är att peppa sig själv. Hålla låda, babbla på. Som ett självupphållande ekosystem.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *