Böcker

There’s a new man in town

… som heter Fyrahundrafemtio. För att fyrahundrafemtioEN Farenheit är det gradantal då papper självantänds. Och magasinet valt att lägga sig en grad under.
Så att det inte brinner upp, men ändå är extremt hett, om ni fattar? Grejen med det nya, Göteborgsbaserade bokmagasinet är detta (citat Lars Winkler, intervjuad i Göteborgs-Posten söndag 2 mars 2014): ”Idag finns pappersböcker, elektroniska böcker, ljudböcker, egenutgivna författare – som läsare och som konsument är det svårt att ha koll. Vi vill vara en vägvisare till den nya litteraturen och skriver om de närmaste två månadernas utgivning.” […] ”Vi Läser är skitduktiga på sin inriktning. Men det är mer litteratur som avkoppling. Vi vill ha lite … vad ska man säga … svartare tilltal. Det ska inte vara mysigt, böcker är inget snällt, vi vill ha fram konflikterna!” […] ”Vi kommer också satsa på konferenser och event, bjuda hit journalister och författare, ha fester. Den lokala förankringen är viktig, vi vill bidra till att göra Göteborg till en roligare stad.”

Fattar ni? Det här kommer bli stort! Jag har redan reggat mig för första numret, gör det du också. Så kan du lyssna på den här och se fram emot …

Fyrahundrafemtio vill vara oumbärlig för alla oss som läser böcker för att förstå vår omvärld, vårt samhälle och vår samtid. Med huvudfokus på de kommande två månadernas utgivning ger magasinet idéerna, konflikterna och drivkrafterna bakom de nya böckerna, såväl skönlitteratur som fakta. Vi arbetar uteslutande med klassiskt journalistiska texter – reportage, nyhetsartiklar och intervjuer. Vi har dessutom en speciell avdelning inriktad på alla som gärna delar sina läsupplevelser i bokcirklar. Magasin Fyrahundrafemtio är Sveriges nya samhällsmagasin om böcker, första numret kommer i mars 2014.

Om magasinet1

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *