Vita Tigern

Retropunk!

Jag har tänkt. Och nej, nya projektet, som jag ska påbörja på riktigt efter Rävsång, är inte steampunk. Det är RETROPUNK. För ånga hör inte till bilden. Gas hör till bilden, och el, och 40-50-talsfrisyrer, kläder och maskiner. Som vi idag kallar retro.

Så, retropunk.

Gäller att hålla isär begreppen (och hoppas man har rätt)! Dock har jag gått med i Steampunk-gruppen i Göteborg, på Facebook, för att ha några referenspunkter, och de har gett ganska svävande svar kring steampunk och vad som definierar den. Som om det är upp till oss att faktiskt skapa den. Som om den är fri för tolkning. Alltså bestämmer jag att retropunk är det jag skissar på nu, ett slags förgrening från steampunken (retro-future), och så definierar jag det så.

Retropunk är ett slags hopplock av den ur scifi förgrenade genren steampunk, och retrostilen från 40- och 50-talen. Jag började skriva på min trilogin för unga vuxna den 21 augusti 2014. Vill ni läsa ikapp er kan ni klicka här, då dyker alla retropunk-inlägg upp. Ni kan också kika på videoserien ”Boken blir till” under SKRIVFABRIK/Mitt skriv, där även tredje och avslutande delen hamnar när jag antingen blivit refuserad eller antagen.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *