Skrivande,  Vita Tigern

Kvällssession

Japp, jag är ännu vaken eftersom jag druckit kaffe och nog kommer få svårt med att somna när jag ska.

Hur som helst.
Jag pressar på genom min ”sida 90”-sektion, den där magiska jäkla gränsen då allting är presenterat och ingenting längre nytt och storyn ska landa och tugga på uppåt, framåt, mot ett klimax. Den brytpunkten är svår. Som författare måste jag hitta manusets sanna puls och natur, som att dessa inte redan blivit klara för mig (icke!), och det kräver tålamod, omskrivningar, kaffe och kvällssessioner.

Med förhoppning om att vara igenom lagom tills imorgon, så att jag får starta på ny, fräsch kula: god natt.

Retropunk är ett slags hopplock av den ur scifi förgrenade genren steampunk, och retrostilen från 40- och 50-talen. Jag började skriva på min ”duologi” för unga vuxna den 21 augusti 2014. Vill ni läsa ikapp er kan ni klicka här, då dyker alla retropunk-inlägg upp. Ni kan också kika på videoserien ”Boken blir till” under SKRIVFABRIK/Mitt skriv, där även tredje och avslutande delen hamnar när jag antingen blivit refuserad eller antagen.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *