Skrivande,  Vita Tigern

När slutet närmar sig

… och man har något slags hormonjitterbugg i kroppen? Möjligen ett minus med att vara kvinnlig författare.
Å andra sidan kanske det också bidrar, när hormonerna är på topp och man fylls av alla möjliga känslor?
Hur som helst.
Slutet närmar sig, alltså. Jag märker det på texten, märker det på tonen, men har en del synops kvar. Alltså har jag börjat kapa vissa delar, tajta till händelsernas utveckling, och planterat sådant som pekar på plötslig tvärvändning. Nu är det ”bara” att skriva. Men det går långsamt. Vad som kommer ut är koncentrerat och bra, men det går långsamt.

Steampunk-inspo, and then we’re off!

Ja, ni vet nog vad jag behöver: PEPP ME!


Hälsningar,
Det Energislukande Monstret

Retropunk är ett slags hopplock av den ur scifi förgrenade genren steampunk, och retrostilen från 40- och 50-talen. Jag började skriva på min duett för unga vuxna den 21 augusti 2014. Vill ni läsa ikapp er kan ni klicka här, då dyker alla retropunk-inlägg upp. Ni kan också kika på videoserien ”Boken blir till” under SKRIVFABRIK/Mitt skriv, där tredje och avslutande delen hamnar när jag antingen blivit antagen eller refuserad.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *