Funderingar & tips,  Vita Tigern

En önskan: tema-barer

Det finns ett fantastiskt ställe i Göteborg, har ni hittat hit? En livs levande steampunk-bar med retrofuturistisk inredning och massor av god mat och coola drinkar, en liknande har visst just öppnat i Helsinfors dessutom.
Och min önskan är att dessa barer, med ett utpräglat retrotema, ska bli fler. Det vore rent suveränt: en bar med 40-50-talstema, inredd i denna stil, som spelar swingjazz, serverar utsökta cocktails och som nås via säg en dygnetrunt-öppen kiosk? En trång korridor, en dörr där man måste knacka rätt ramsa för att bli insläppt? Dessa ”dolda barer” ska tydligen vara förekommande i New York som ett slags hype men fatta så fantastiskt coolt om någon sådan öppnar här?! Jag hade älskat det. För grejen med att dricka sprit är ju den smått surrealistiska upplevelsen, tänk då om hela baren är som att kliva in i en annan värld?

Jag tror det är ett vinnande koncept. Hör ni det, Avenyfamiljen?

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *