Skrivande,  Vita Tigern

Fredag, mina vänner

Som jag har svettats med manuset den här veckan! Men det har gett resultat. Sida 156 av 250 och det tickar. Mindre än halva kvar nu! Dessutom har jag hittat det optimala skrivstället i Göteborg: Handelshögskolans bibliotek. TYST AREA. Massor av klurande studenter, rymd, ljus och utsikt. Orden bara rasade ur mig där igår, tills en pekfingervalsare satte sig bredvid mig och skrev så hårt att det dundrade. Fast då var klockan 18, det var dags att ändå runda av.

En mindre rolig grej är att fasadgubbarna har tagit våra fönster och ersatt dem med spånskivor. Man ser ingenting. Men en helt fantastisk grej är att jag var på anställningsintervju idag. Och det verkar vara my place to be. Det verkar vara my type of people. Jag kan med största sannolikhet vara my very best self där. Och jag längtar efter att vara my very best self. En i gänget. I ett sammanhang. Organisatorisk, kreativ, ödmjuk, driven, trygg, initiativtagande och bidragande faktor till skratt och god stämning. Minus jobbiga arbetstider, avbrutna samtal och kunder up in your face. Det är alltså inte ett butiksjobb till. Det är ett vuxenjobb på kontor. Det är ett karriärskliv av rang. Så håll tummarna!!!!!!!

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *