Författarskap,  Läsare

Jag vill starta podd

men jag fokuserar all min energi på ett enda projekt just nu, som ni vet. Jag har dock en rätt bra idé. Och jag undrar: har nån av er som läser här inne erfarenhet av podd-inspelning? Har ni fått många lyssnare? Tycker ni det är värt slitet? Är det slit? Lyssnar ni på poddar? Tycker ni om det?

Och så vidare. Rätt och slätt: ska jag starta podd eller inte?
Jag vet att jag i slutänden äger svaret. Det vore dock kul att få nån annans input.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

9 kommentarer

 • Michaela

  Jag är urdålig på att lyssna på poddar, men gillar att lyssna på skrivarpoddar. Så om du har tänkt snacka skriv tror jag att det finns ett sug för det, tänk hur bra det går för till exempel tidningen Skriva. Om själva klippandet etc kan jag inte säga så mycket. Har jobbat mycket på radio och skulle väl antagligen själv tycka att det är rätt enkelt att klippa ihop en podd, men det beror säkert på hur du tänkt lägga upp det. Heja heja säger jag!

 • Ann-Charlotte

  Jag lurar på en poddidén men har inte funnit att tiden finns. Tid finns ju å andra sidan aldrig … utan får prioriteras fram. Jag kan inte den tekniska biten så om någon svarar på den frågan ska även jag läsa med stort intresse 🙂 Jag lyssnar till en podd och det är Författarpodden.

 • Christin

  Michaela – jag ska prata om skriv, absolut! Ur ett visst perspektiv … och det rent tekniska brukar jag fixa. Det är mer vad för slags gadgets man ska ha. Jag tror jag har en person att fråga. Men som jag förstått det funkar inte mobilens mikrofon, ljudet blir för dåligt.

 • Christin

  AC – ja, visst är man sugen? Det är så himla kul att prata, liksom. Om skriv och tankar och idéer och kreativitet. Om jag startar podd ska jag skriva ett inlägg om det tekniska, lovar!
  Författarpodden ja. Av Frida Skybäck och nån mer?

 • Ann-Charlotte

  Och Agnes Hellström! Min eventuella podd handlar inte om skrivande utan om något HELT annat. Även jag brukar lösa de tekniska bitarna men skulle gärna ta ett tips om okej utrustning, som inte är för dyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *