Bokmässan i Göteborg,  Familj & vänner,  Vita Tigern

Vad händer?

Jo, det här:
Vita Tigern poppar i vårens Svensk Bokhandels-katalog!
”Avalon har vuxit upp på hotell Vita Tigern, lekt i lobbyn, hjälpt till i köket, hämtat resande från luftskeppen. På nyårsafton brakar en svävare ner i isen vid Götaälvbron, och tillsammans med sina vänner börjar Avalon leta efter föraren. Men under sökandet snubblar hon över en familjehemlighet som visar sig större än hon ens kunnat föreställa sig.

Christin Ljungqvists nya bok Vita Tigern är en äventyrsroman som blandar estetik från 1940-talet, grön högteknologi och skrot, med en framtid ganska lik vår egen tid.”

Och så skissar jag, så att förlaget förstår hur jag tänker. Den som gissar vad det här är vinner ett bokexemplar så snart Vita Tigern kommit i min famn! TÄVLINGEN ÄR AVGJORD – BRA GISSAT CHARLOTTE!

Jag har fyllt år (33), haft kalas, babysimmat med Rut för näst sista gången innan terminen är slut, julpyntat, börjat titta på Westworld, redigerat klart Vita Tigern och väntar på nästa vända, pratat med Elin Boardy om möjligt samtal inför nästa års bokmässa, fått ja från förlaget på estetisk idé till boken, och däremellan spenderat all min vakna och halvvakna tid med döttra mi – hon är i en ålder nu då hon kräver att bli road, annars blir hon oroad. Och då får man höra det. Så jag roar henne hellre.
Och så har vi köpt gran och klätt den.
Det är mest det.
Men jag längtar snart ihjäl mig efter att få skriva, jag har seriöst inte TID till det. Dagarna går i ett nafs! Bästa grejerna vecklar ut sig när jag är ute och går med Rut, när jag andas frisk luft. Så får jag spela in memos på mobilen för att inte glömma. En dag sitter jag väl på bibblan igen och plitar på bok två. Till dess lär jag bli smått nipprig. 


Gissa nu på skissen och vad den föreställer, och vinn hem 2017 års bästa bok! Observera dock att den inte är klar/tryckt än, att vinstpotten kommer först nästa år, den med. 
TÄVLINGEN ÄR AVGJORD – BRA GISSAT CHARLOTTE!


Hej så länge!

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

9 kommentarer

 • CharlotteC

  Skrivtiden kommer ska du se! Själv har jag precis börjat jobba igen och inser att det är svårare att jonglera 3 saker än 2! 🙂 Men from januari ska jag ha en dedikerad skrivdag i veckan, DET ser jag fram emot!

  Jag tror att det är ett vattenkraftverk, vattnet får kugghjulet att snurra och energin som rörelsen genererar tänder lamporna!

 • Christin

  Amanda – bra gissat! Väldigt nära … vågar du vara mer specifik?

  Charlotte – åh, tänk när jag måste jobba dessutom. Hjälp! Fast då är å andra sidan Rut så pass stor att det blir förskola för henne. Och eftersom jag är egenföretagare kan jag "jobba hemifrån" och låta henne leka en sväng där 😛
  Spännande gissning du hade! Och bra tänkt. Men nej, inte riktigt rätt 🙂 gissa igen!

 • Christin

  Amanda – så klart! Det här är en väldigt svår tävling som möjligen inte kommer att vinnas 😉 så jag får nog göra om tävlingen längre fram. Men frågan ligger kvar till dess.

 • Christin

  Charlotte – jag måste ge dig rätt! Det är ett slags sluss, närmare bestämt Älvsborgsslussen (där nuvarande Älvsborgsbron löper). Så GRATTIS! Och, eh … påminn mig i mars, ok? 😛

 • CharlotteC

  Haha, är det sant!? Vad kul! 🙂 Du kan vara lugn, kommer påminna dig i god tid innan släppet – vill ju börja läsa så fort jag bara kan (räknar nämligen blint med att få mer lästid nästa år, jag menar – ettåringar gillar väl att ligga stilla och ta det lugnt så att mamma kan läsa!?)! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *