Skriv för livet!


Det här var jag förra veckan, när lokalfiket jag numer skriver på fortfarande hade storhelgstider (och inte öppnade förrän 10!).

Mitt skrivande har förändrats. Rut har förändrat det, och mig, som varje unge förändrar sin mamma. För(er)ut var Boken vad som fick större delen av min mentala energi, alla tankar och idéer, alla planer för dagen, nu är det hon. Och som jag älskar henne, behöver henne, det är inte det.

Det är insikten att tiden för första gången i mitt liv inte räcker till, på riktigt inte räcker till. Själen vill så mycket mer än kroppen klarar av, mina ben hinner inte med tankarna.

Jag bär på Rut i mitt huvud nu, och en vuxen skräckbok om Hanna Fagerström i desperat behov av att bli skriven, och dagjobbet på Mild Media, där jag ska få mer att göra framöver, och hemmastöket (när städade vi senast och vad ska vi äta?!), och träning, och husletande, to name a few.

Min fråga är: får man ihop det där sablars livspusslet? Eller måste man välja bort saker, viktiga saker, saker som avgör hur man mår?

Du som har barn och skriver och jobbar och lever i största allmänhet, hur gör du? Och klarar du det?

Christin

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Du kanske också vill läsa:

5 kommentarer

 • Ann-Charlotte Ekensten
  11 januari, 2018 at 06:26

  Jag minns hur mycket tid jag hade före barnen (och huset!). Och då skrev jag inte! Vilket slöseri …

 • Christin
  Christin
  11 januari, 2018 at 07:47

  Åh nej, tar hus också tid? I’m doomed! ? enda sättet att få något skriver är väl att tjäna pengar på det.. eller att flytta till Irland ??

 • Ann-Charlotte
  11 januari, 2018 at 08:32

  Irland …?!
  Jag inser att mitt svar inte var så hjälpsamt. Enda alternativet för mig är att skriva på kontorstid. Jag kan inte gå upp tidigare än övriga familjen (det skulle bli okristligt tidigt, med tanke på att barnen måste igång senast halv sju!) och att skriva efter nio när lugnet lägger sig … tja, då är jag för trött. Min lösning har varit att olika grad av tjänstledighet. Och jo, jag har många gånger tänkt att vi borde bo i lägenhet 😉

 • Christin
  Christin
  11 januari, 2018 at 09:13

  Irland, min vän. Där betalar kulturutövare ingen skatt.
  Så som det borde vara med tanke på de korvören det handlar om.

  Vi funderar på något slags halvhus, typ radhus eller parhus eller kedjehus, där man inte har hela ansvaret och lite mindre trädgård. Kanske vore en bra lösning för alla författare? 😀

 • Ann-Charlotte Ekensten
  11 januari, 2018 at 10:48

  Irland, here we come! ☺
  Radhus/parhus låter perfekt. Hållet tummarna för att ni hittar något som passar.

Lämna en kommentar

Denna sida uppdateras tisdagar och söndagar.

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist

Jag debuterade som författare 2012 med Kaninhjärta, en skräckbok för unga vuxna. Den fick ett varmt mottagande av både läsare, bloggare och litteraturkritiker. Därefter har jag släppt ytterligare tre böcker, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Jag bor i Göteborg med min familj och jobbar som copy/contentwriter på en av stadens webbyråer.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka mig för intervjuer, framträdanden eller annan form av medverkan?

Vinn en signerad Vita Tigern!

Tidigare inlägg

Populära inlägg

Bygga (a)hus!

4 februari, 2019

Blogglovers!

14 januari, 2019

Följ mig via e-post eller Bloglovin!

Follow