Familj & vänner,  Skrivande

Finn en katt

Japp, still funny! ?

Spenderar denna helg med min lilla fröken, som är förkyld, annars var en Vallda-tripp till mamma/mormor planerad, dit syster/moster med syskonbarn/kusiner skulle sluta upp. Istället snorar vi runt här hemma medan maken/pappan jobbar båtmässa, och så snart lilla fröken sover kapar jag åt mig skrivtid. Manuset är omstartat, var innan betaläsning ca 50 sidor och nu nere på 15 igen. Skam den som ger sig och allt det där …

Det är upp till mig nu. Jag känner mer än någonsin hur skrivet utmanar min styrka, att det i viljan och energin avgörs. Inget är självklart längre, inga genvägar finns. Jag måste jobba 32 timmar i veckan på dagjobbet och klämma in skrivtid runt omkring, och orkar jag inte det blir det inget.

Därför sitter jag ensam på en lördag bakom datorskärmen, omgiven av mörker som rör på sig, som viskar.

Författare till böckerna Kaninhjärta, Fågelbarn, Rävsång och Vita Tigern, samtliga på förlaget Gilla Böcker, numera del av Lilla Piratförlaget. Mottagare av Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015 samt två stipendier ur Sveriges Författarfond. Tidigare skrivlärare vid Folkuniversitetet i Göteborg. Bor i Göteborg sedan 2008 med man, dotter och två katter, bygger hus i Fjärås som beräknas stå klart hösten 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *